Autós karácsonyi vásárt rendez egy máltai kézműves falu

Forrás: turizmus.com

 2020. december 02. 18:16

A „Drive-Thru” típusú karácsonyi fesztiválon fogyasztásra és vásárlásra lehet fordítani a belépőjegy árát.

A The Malta Christmas Drive-Thru első kiadása mögött egy helyi komikuspáros, a Danusan Duó áll. A sziget központjában, Ta'Qali-ban megrendezésre kerülő autós karácsonyi fesztivál gondolata akkor merült fel a két művészben, amikor nemrégiben ellátogattak a faluba, ahol az egyik kiállító elpanaszolta, hogy neki és a többi kézművesnek semmilyen bevétele nem volt az elmúlt hónapokban.

A szervezés során elsődleges szempont volt minden résztvevő – látogató, előadó és kézműves mester – biztonsága. Számos variációt megvizsgáltak a kordonozástól a kézfertőtlenítő állomások kialakításáig, de végül úgy döntöttek, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha a látogatók saját autójukban ülve keresztülvezetnek az élményeken.

A látogatók autójukban ülve hajtanak el a kézművesek előtt, fogyasztanak és vásárolnak

Fotó: VisitMalta

A program december 11. és január 3. között lesz elérhető minden nap 17 órától késő estig. Belépőjegyet – 15 euróért – online, előre lehet megvenni. A jegy árából 5 eurót étkezési kupon formájában kapnak vissza a látogatók, amit a helyszínen „drive in” jellegű étel- és italfogyasztásra tudnak felhasználni. A fennmaradó 10 eurót pedig a „vásári” területen költhetik el, amennyiben ott minimum 25 euró értékben vásárolnak, ez a kupon 2021. január 6-ig használható fel.

A rendezők abban bíznak, mindez elegendő segítséget nyújt a kézműves falu alkotóinak ahhoz, hogy a jelenlegi kilátástalan helyzetben talpon maradhassanak.

A Máltai Christmas Drive-Thru gyönyörű fényalagúttal, rockszínpaddal, CAR-aoke Live Show-val, Mikulás faluval, bűvész rendőrökkel és még egy „hómosóval” is vár, és bár Máltán nem igazán fagyos a december, itt még hócsatázni is lehet majd.

Üvegfúvó mester a kézműves faluban

Fotó: VisitMalta

További részletek a kezdeményezésről itt találhatók.

Kapcsolódó cikkek