Dubajban eltörölték az alkoholadót a turizmus fellendítése érdekében

Forrás: turizmus.com

 2023. január 03. 12:41

Eltörölték a 30%-os alkoholadót Dubajban, és ezentúl ingyenes lesz kiváltani a vásárláshoz szükséges engedélyt, az intézkedések célja a turizmus fellendítése.

Január 1-jétől lazultak Dubajban az alkoholvásárláshoz kapcsolódó szabályok: eltörölték az alkoholra kivetett 30%-os adót, és immár ingyenesen lehet kiváltani a vásárláshoz szükséges engedélyt, az intézkedések célja a turizmus fellendítése – írta meg a CCN.

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek egyik legfontosabb desztinációjaként rengeteg turistát és tehetősebb külföldi munkavállalót vonz, részben azért, mert szomszédéinál jobban tolerálja a liberális életmódot. Az elmúlt időszakban azonban egyre kiélezettebb lett a verseny a szomszédos országokkal, amelyek jelentős összegeket fektettek turisztikai ágazatukba.Az intézkedésre azért is volt szükség, mert a „bulifővárosként" is emlegetett Dubajban a külföldiek száma kilencszer annyi, mint a belföldieké, és az ott élők gyakran más emírségekbe autóztak el azért, hogy nagyobb tételben vásárolhassanak alkoholt.Dubaj nem először lazít az alkoholfogyasztással kapcsolatos szabályokon: tavaly engedélyezték az alkohol napközbeni árusítását a ramadán alatt, a világjárvány idején pedig lehetővé tették az alkohol házhoz szállítását.

Az alkoholvásárlás mostantól könnyebb és olcsóbb lesz Dubajban

Fotó: 123rf.com

 

A legális alkoholfogyasztáshoz továbbra is szükséges lesz az alkoholengedély beszerzése, amelyet csak azok a nem muszlim vallású, 21 év feletti személyek válthatnak ki, akik rendelkeznek emirátusi személyi igazolvánnyal vagy turisták esetében érvényes útlevéllel.

A meghozott intézkedések egy évig lesznek érvényben, utána felülvizsgálják őket.