FINA-promóció koreai módra

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 03. 11:46

Dél-Korea már a 2019-es FINA vizes világbajnokság promócióján dolgozik gőzerővel: a nagyszabású verseny Kvangdzsuban (Gwangju) lesz, ezzel új koreai város kerül a nemzetközi érdeklődés homlokterébe.

A másfél milliós települést, mint a fény és a sport egyik fővárosát emlegetik a tájékoztató anyagok, ugyanakkor az ázsiai kultúra egyfajta gyűjtőpontjaként, hub-jaként is közismert. Az Asia Culture Center mellett az itteni biennálé a kortárs ázsiai művészet egyik központja.

Itt szokták megrendezni a világ legnagyobb kimcsi fesztiválját: a leghíresebb koreai étel nem csupán egy a fogások közül, de része az ázsiai kultúrának és a koreai történelemnek is.

Kvangdzsut, mint az ízek városát is szeretnék bemutatni a vizes vb megrendezése alkalmából, az itteni konyha egyesíti magában a tengeri fogásokat, a zöldségek és a sertéshúsos ételek kínálását.

A dél-koreai vizes vb egyik központi épülete lesz az uszóaréna

Fotó: swimvortex.com

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a város, amelyet a koreai demokrácia szülőhelyeként emlegetnek, mennyire zöld, ami nemcsak azt jelenti, hogy természeti látnivalókban gazdag – kiemelve a Mudeungsan nemzeti parkot –, hanem azt is, hogy mennyire védik itt a környezetet, és hogy a turistáknak úgy mutatják be a cseresznyefa-virágzást, a kerteket és a tavakat, hogy közben meg is védik azokat a látogatóktól.

A 2019-es FINA vb látogatói számára új szállodák és éttermek nyílnak majd és természetesen új sportlétesítmények – köztük az impozáns úszóaréna – várják a vizes sportok művelőit és a turistákat.