Földön, vízen és föld alatt – Budapest román szemmel

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. augusztus 08. 19:40

Július végén jelent meg az egyik legnépszerűbb romániai utazási blog oldal szerkesztőinek beszámolója Budapestről és környékéről. Tavaly másfél millió látogató érkezett Romániából turisztikai motivációval Magyarországra.

A KSH előzetes adatai szerint 2015 első 5 hónapjában 8,1%-kal több vendég érkezett az előző év azonos időszakához képest.

A Magyarországra utazó román látogatók száma évek óta szinte folyamatosan növekedik. A határátkelőknél 2014-ban 8 248 000 romániai beutazást regisztráltak, ebből 1 528 000 látogató turisztikai motivációval érkezett hazánkba.

A KSH adatai alapján 2014 január – december között a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken 231.666 romániai vendég 433.271 vendégéjszakát töltött el, ami 8,3 % illetve 5,4 %-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A román vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma alapján a Budapest-Közép-Dunavidék régió áll az első helyen.

Az ismert romániai bloggercsaládot a Magyar Turizmus Zrt. romániai képviselete és a Budapest-Közép-Dunavidék RMI  látta vendégül. A blogot szerkesztő édesanya, a gyönyörű képeket készítő fotós férj és a saját utazási blogot vezető tinédzser lány, Petra programját úgy állították össze, hogy földön, vízen de még a föld alatt is ismerkedhessenek Budapest nevezetességeivel. A tuktukozást, a Riverride városnézést és Pálvölgyi barlang felkeresését a legizgalmasabb interaktív programok egészítették ki a bonbonkészítéstől a Láthatatlan Kiállításon át a rájaetetésig. A Dunakanyart is felfedezte a család, ahol az élmények legjavával gazdagodtak: Visegrádon lovagi tornán vettek részt, majd pisztrángfogással tehették próbára ügyességüket, de a bobozás élményét is átélhették itt. Az izgalmas túrát a festői Esztergomban fejezték be pompás vacsorával a Prímás Pincében. Élményeiket lelkes és részletes blogbejegyzésben örökítették meg.