Gyilkosság a Neuschwanstein kastélynál, szakadékba löktek két turistát

Forrás: MTI

 2023. június 16. 09:25

Két fiatal turistára támadt egy amerikai férfi a bajorországi Neuschwanstein kastélynál, az egyik nő belehalt sérüléseibe, miután a férfi szakadékba lökte őket – közölte a bajor rendőrség csütörtökön.

A brutális támadás a népszerű turistacélpontnak számító kastély közelében lévő Marienbrücke viaduktnál történt, ahova a 30 éves amerikai férfi a szerdai nap folyamán lecsalta a 21 és 22 éves, ugyancsak amerikai állampolgárságú nőket a kijelölt sétaútvonalról, hogy egy másik, jobb kilátást nyújtó pontra vezesse őket.

A férfi ezután rátámadt a fiatalabbik nőre, akit a rendőrségi beszámoló szerint az elkövető szexuálisan zaklatni kezdett. A lány 22 éves barátnője a segítségére sietett, ám a férfi ekkor fojtogatni kezdte őt, majd az 50 méter mély szakadékba taszította őt és nem sokkal később a 21 éves nőt is.

Évente átlagosan másfél millióan keresik fel a Neuschwanstein kastélyt, ahol a bűncselekmény történt

Fotó: 123rf.com

 

Az idősebbik turista eszméleténél volt, amikor a hegyimentők rájuk találtak, őt azonnal kórházba vitték. A fiatalabb lány segítségére mentőhelikoptert kellett hívni, ám a rendőrség közlése szerint ő csütörtökre virradóan belehalt sérüléseibe. A férfi a tragédiát követően elmenekült a helyszínről, a rendőrségnek azonban sikerült elfognia. Gyilkosság, gyilkossági kísérlet és szexuális zaklatás gyanújával indult ellene eljárás.

Az excentrikus II. Lajos bajor király által gyerekkori álmai megvalósítására emeltetett híres Neuschwanstein kastély – mely sokaknak a Disney-logóról is ismerős lehet – az egyik legnépszerűbb turistacélpontnak számít Németországban. Évente átlagosan másfél millióan látogatnak el a bajorországi kastélyhoz, nyáron pedig akár hatezret is elérheti a kastély napi látogatottsága.