Hajófedélzeten a gasztro-technológia

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 30. 12:04

​​Budapest gasztrohajójának, a Pannóniának egyik, a vendégek számára láthatatlan különlegessége a konyhája.

Ami nem is csoda, hisz olyan éttermek séfjeit kell kiszolgálnia, akik nap mint nap a legmodernebb konyhatechnológiák használatával készítik el fogásaikat, és ebből itt sem engedhetnek, hiszen a Pannónia konyhájában is igazi gasztronómiai alkotófolyamat zajlik napról napra. ​

A Pannónia hajó eredetileg utasszállító hajó volt, így ezen egy profi konyha kialakítása komoly logisztikai és technikai munkát igényelt, például csak a hajó oldalfalának megbontásával majd visszaállításával volt csak lehetséges a megújult konyha kialakítása. ​ ​A Pannónia hajó konyháján megvan minden gép, ami lehetővé teszi a legmodernebb konyha technológiák alkalmazását. A konyha kialakítása egy évet vett igénybe, mivel minden elemét úgy kellett centiről centire pontosan beszabni. A gépek kiválasztásánál is fontos szempont volt a minőség mellett, a méret, hogy maradjon elég hely a munkafelületre is - meséli Ruprecht László az Európa Csoport catering igazgatója, aki a Pannónia különleges konyháját megálmodta és természetesen a teljes munkafolyamatot a tervezéstől a megépítésig végigkísérte.

Ön is kipróbálhatja a Pannónia konyhájának összes különlegességét, hiszen Budapest központjából, a Lánchíd pesti hídfőjétől indulva, a Gasztrohajó hétfők kivételével október hónapban is minden egyes nap 18:00-tól fogadja vendégeit a fedélzeten.

Részletekért kérjük látogasson el a http://www.pannoniahajo.hu honlapra! (x)