Helyi termelői webáruházat indított a Bükki Nemzeti Park

Forrás: turizmus.com

 2020. március 27. 14:51

A koronavírus-járvány miatt egy időre bezártak a nemzeti park helyi termékeket árusító boltjai, a webáruházon keresztül azonban elérhetők lesznek ezek a termékek.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kézműves partnerei jellemzően helyi kisvállalkozók, akik kiváló minőségű termékeiket, szolgáltatásaikat védett természeti területen, a természetvédelem céljaival összhangban állítják elő. Helyi alapanyagokból dolgozva, helyi munkaerőre támaszkodva hozzájárulnak a vidék élhetőségének javításához.

Az elmúlt években jelentős bolthálózat alakult a helyi portékák értékesítésére. Lillafüreden, Felsőtárkányban, Szilvásváradon és Ipolytarnócon a bemutatóhelyeken, Bükkszentkereszten és Répáshután a szálláshelyeken lehet megvásárolni a környéki helyi termelők, valamint a nemzeti parki termék védjegyes termelők termékeit. A kínálatban élelmiszerek és kézműves használati eszközök is szerepelnek.

A webáruház kínálata napról napra bővül

Fotó: Bükki Nemzeti Park

A koronavírus járvány miatt határozatlan időre bezártak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság boltjai, ugyanakkor a most kialakított webáruházban már most több termelő termékei elérhetőek, s a kínálat napról napra bővül.

A webáruház a www.bnpi.hu Vásárlás menüjében érhető el.