Irodát nyitott Moszkvában az ENIT

Forrás: Travelwirenews

 2017. december 21. 10:11

Az orosz piac egyre fontosabbá válik Olaszország számára. A vendégek száma az idén is nőtt, és többek között az új légi járatoknak köszönhetően a növekedés folytatódni fog.

Az Olasz Turisztikai Hivatal új irodáját Gianni Bastianelli ügyvezető igazgató és Irina Petrenko, az Oroszországért és a FÁK-országokért felelős marketing igazgató avatta fel.

A lépés jelzi, hogy az orosz piac élénkülőben van: a Bankitalia adatai szerint 2017-ben januártól augusztusig 644 ezer orosz utazott Olaszországba, ami 8,2 százalékos növekedést jelent 2016 azonos időszakához képest. Az összes költés ugyanebben az időszakban 646 millió euróra emelkedett, ez 5 százalékos bővülés általában és 27 százalékos az adómentes vásárlásoknál. A következő hónapokban is növekedés várható a két országot összekötő új repülőjáratoknak köszönhetően. Az S7 Airlines decemberben járatot indított Moszkva és Róma, Szentpétervár és Torinó és Szentpétervár és Verona között, ehhez jön még az UTair Moszkvát és Milánót összekötő gépe. 2018 nyarán az S7 Airlines közvetlen járatot indít Moszkvából Cagliariba és Szardíniára, Olbiára.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a „Buongiorno, Italia!” nevű worskshop Moszkvában

Fotó: pixabay.com

Az új iroda avatásával egyidőben zajlott a „Buongiorno, Italia!” nevű worskshop a Zar Cano Vörös térrel szemben lévő székházában, ahol az olasz utazásértékesítők és az orosz vásárlók minden korábbinál nagyobb számban jelentek meg. Az ENIT által meghívott 90 olasz cég között voltak tour operátorok, szállodák, sí- és spa-létesítmények képviselői, logisztikai cégek, repülőterek (például Riminié), és turisztikai irodák képviselői például Szardíniából, Pugliából, valamint a marche-i és a comói régióból. Az orosz felet mintegy kétszáz szakember képviselte, akik Moszkvából, Szentpétervárról, Ukrajnából, Fehér-Oroszországból, Örményországból és Azerbajdzsánból érkeztek.

Kapcsolódó cikkek