Ízes Magyarország: Őszi Etyeki Piknik

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 28. 09:50

Dallamok, ízek, illatok és persze jó borok a főszerepben az etyeki Gasztrosétányon, szeptember 7-én és 8-án.

Szeptemberben ismét vibráló élettel telik meg a szelíd lankák között megbújó Újhegyi pincesor és a varázslatos hangulatú Szépvölgy. A négy évszakos Etyeki Piknik őszi állomása a helyi és környékbeli termelők szüretre jellemző finomságaival hívogat:  az újborra ugyan még várni kell, de lesz bőven must, valamint borok és pezsgők az ajtóikat szélesre táró pincészetektől, hozzá a legjobb sonkák, sajtok, kézműves csokoládék és házi sütemények.

 

Kóstolhatunk gezemice lángost, erdélyi és falusi ízeket, sült pisztrángot és mindenféle füstölt falatot.

A pincészetek többféle programmal készülnek: zenei produkciók, kulturális és gyermekprogramok várják a piknikezőket.

Részt vehetünk kávépörkölés-bemutatón vagy pohárral a kézben rendhagyó pincetúrán, a „fotel projekt” keretében pedig egy jó beszélgetésre is szívesen látnak.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Korda Filmpark: Az etyeki stúdiótúrán nemcsak bemutatják a filmgyártás kulisszatitkait, trükkjeit, a reneszánsz díszletvárost és a híres New York utcát, de akár mi magunk is filmsztárrá válhatunk – legalábbis egy kis időre.

 

 

Zsámbéki Romtemplom és Kőtár: A késő román, kora gótikus stílusban épült bazilika romos állapotában is impozáns, a kőtár tablói a 13. században épült templom történetéről mesélnek.

 

 

Alcsúti Arborétum: Az év minden szakaszában kiadós sétákra csábít az ország legrégibb angolpark jellegű kertje, legértékesebb élőfa-gyűjteményünk egyike.

Infó: etyekipiknik.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: