Japán teaceremónia, manga és animék hétvégére

Forrás: turizmus.com

 2016. június 09. 13:21

Japán különleges, néha már-már misztikusnak tűnő kultúrájába, hangulatába és gasztronómiájába tekinthetnek be azok, akik június 11–12-én ellátogatnak a Hopp Ferenc Múzeumba és a Kogart Házba.

A Magyar–Japán Baráti Társaság által szervezett Japán Napok keretében a Hopp Ferenc Múzeumban a teák kedvelőit teaceremónia, a japán sportok iránt érdeklődőket karatésok és kardművészek bemutatója, míg a zenekedvelőket Kenéz László bambuszfurulya-művész és a Kiyo-Kito Taiko együttes dobkoncertje várja. Nem maradnak program nélkül a japán képregény- és rajzfilmrajongók sem, a cosplay versenyen a szerepjáték-kedvelők mutatják meg őrült és parádés öltözeteiket.

A múzeum kertjében az origami mellett kalligráfia-bemutató is lesz, amely a betűírás művészetét ismerteti meg az érdeklődőkkel, a mesesarok pedig izgalmas történetekkel repíti el a hallgatókat a japán mesevilágba. A játékos kedvűeket Makó Péter 4 danos mester és társai avatják be a tradicionális táblajáték, a go rejtelmeibe.

A kulturális programok mellett a rendezvény ideje alatt ki lehet próbálni a siacu masszázst, amelyben a modern és a keleti gyógyászat több ezer éves hagyományai keverednek, és feszültségoldásra alkalmas.

Japán Napok a Hopp Ferenc Múzeumban

Japán Napok a Hopp Ferenc Múzeumban

 

A Kogart Házban ezúttal tudományos ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket, melyek bemutatják a japán fametszetek, sírfreskók, vezetéknevek, továbbá az animék világát, illetve ismertetik a furosiki kendő használatát. Emellett olyan témakörök is szóba kerülnek majd, mint a japán gazdaságpolitika, a japán hangszerek világa, vagy a magyarországi japánnyelv-oktatás. Ugyanitt várja a látogatókat a manga, haiku, cosplay és kard kiállítás is.

A Japánspecialista utazási iroda munkatársai praktikus és hasznos tanácsokkal látják el a Japánba utazni vágyókat, beavatják őket a távol-keleti utazások kulisszatitkaiba, továbbá egy speciális előadással is készülnek.

A rendezvényre megváltott jegy minden helyszínre érvényes, és a Hopp Ferenc Múzeum időszaki kiállításai is látogathatók vele.