Jövőre is elmarad a Bécsi Operabál

Forrás: turizmus.com

 2021. december 13. 18:51

A járványügyi helyzetre visszavezethető bizonytalanságok miatt jövőre sem rendezik meg a Bécsi Operabált – jelentette be Andrea Mayer osztrák kulturális államtitkár.

Az eredetileg 2022. február 24-re tervezett bál megrendezése „nem garantálható a szokásos formában, s nem is lenne jó üzenet a világ felé – érvelt a döntés mellett a kulturális államtitkár.

Bár Ausztriában a szövetségi kormány döntése értelmében idén december 12-től megnyithatnak a kulturális létesítmények, azonban csak a 2G-szabály alkalmazása és maszkviselési kötelezettség mellett. Helyszíni vendéglátás csak ültetett formában és szabályozott keretek között történhet, amely előírások nem teszik lehetővé a rangos társadalmi esemény megszokott formában történő megszervezését – számolt be róla a GD Consulting blogja.

A tájékoztatás szerint már így is euróban számolva „hat számjegyű összegbe" került az eddigi előkészület, nem éri meg tovább várni a döntéssel, mert a kiadások és a szerződéses kötelezettségek napról-napra tovább nőnek – avatott be a döntés részleteibe Andrea Mayer.

A bécsi Állami Operaház

Fotó: evgeniy555/123RF.COM

A mostani döntésnek „köszönhetően" a felszabaduló időpontban már most betervezhet előadásokat az intézmény, s optimistán tekintenek a 2023-as Bécsi Operabál elé – nyilatkozta Bogdan Roscic, a bécsi Állami Operaház főigazgatója.