Kambodzsa fokozatosan nyitja meg határait a beoltott turisták előtt

Forrás: turizmus.com

 2021. október 29. 12:25

A kambodzsai kormány szeretné megnyitni a határokat a teljesen beoltott turisták előtt, a több lépésből álló nyitás a tervek szerint november 30-án venné kezdetét.

A turisták elkerülhetik majd a karantént, ha legalább öt napig a kijelölt területek egyikén maradnak – adta hírül az RND a kambodzsai turisztikai minisztérium közleménye alapján.

Az első ilyen területek Sihanoukville és Koh Kong lesznek. Az ide utazóknak az oltási igazolás bemutatása mellett egy gyorstesztet kell majd elvégeztetniük az érkezés után, ha ez negatív, akkor nem kell karanténba menniük.

Sziemreap tartomány, ahol az Angkorvat templomegyüttes is található, januárban kerülhet fel a kötelező karantén alól mentesített területek listájára. Ha pedig az első tapasztalatok jók, akkor további úti célok is követhetik az elsőket. Az egész ország akkor nyílik majd meg a turizmus előtt, ha a hatóságok úgy látják, hogy kontroll alatt tudják tartani a koronavírust.

Az Angkorvat templomegyüttesre kíváncsi turisták januártól utazhatnak be karanténkötelezettség nélkül az országba

Fotó: 123rf.com

A járvány előtti évben, 2019-ben 6,6 millió külföldi érkezett Kambodzsába. A legtöbben tengerparti úti célokat és az Angkor Wat templomot látogatták meg a turisztikai minisztérium adatai szerint. 2020-ban 1,3 millióra esett vissza a látogatók száma.