Karácsony Sisi otthonában

Forrás: turizmus.com

 2019. december 19. 18:11

Ünnepi díszkivilágítással és élményprogramokkal, valamint színházi előadással vár a két ünnep között mindenkit a Gödöllői Királyi Kastély.

Ahogy minden évben, úgy idén is karácsonyi hangulattal és ünnepi programokkal szórakoztatja vendégeit Sisi egykori otthona, a programokból elküldtek szerkesztőségünknek is egy csokorra valót:

Sisi szerepében Gubás Gabi

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély

December 22-én, 27-én és 28-án ősbemutató részesei lehetnek, a Gödöllői Kastélyszínház nézői: Erzsébet királyné életével és tragikus halálával már sokan sokféleképpen foglalkoztak, de prózai színpadi mű még nem született. A Sisi című előadás ezért hiánypótló munka. Egészen új megközelítésből igyekszik Sisi és gyilkosa sorsát külön-külön és együtt is megérteni. Azzal a különlegesen intim helyzettel kívánja e két embert bemutatni, amikor a gyilkos és áldozata szemtől szemben találkozik.

Vajon mi történik akkor, ha az áldozat kiveszi gyilkosa kezéből az irányítást? Vajon miért jelenik meg Sisi a gyilkosság előtti éjszaka? Mit akar? Mit remél? Sisi (Gubás Gabi) és Lucheni (Dózsa Zoltán) látszólag és valósan is egészen más közegből való, jogosan feltételezhetjük, hogy nem sok közös vonásuk van, volt. Az elmélyült kutatómunka ennek az ellenkezőjét bizonyította. A dráma ennek a két embernek az elképzelt találkozásával foglalkozik, valós, megtörtént tényekre és eseményekre támaszkodva.

Sisi kedvenc ünnepe volt a karácsony

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély

December 28-án ünnepi délelőttre hívják a családokat, legyenek részesei Erzsébet királyné karácsonyainak.

A karácsony Sisi által különösen kedvelt ünnep volt, hiszen nagyon szeretett másokat megajándékozni – egy varázslatos hangulatú délelőttre várják a családokat. Aki ellátogat a gödöllői kastélyba, a Mare Temporis hagyományőrzőinek közreműködésével próbára teheti magát, megfelelne-e a királyi udvar szokásainak és elvárásainak, megtanulhatja az udvari bálok népszerű táncait, és részt vehet Erzsébet királyné fogadásán. Az udvari forgatag mellett kézműves programmal és a Kezes-Lábas Játszóház kreatív, ügyességi játékaival várják a kicsiket és nagyokat. Az ünnepi délelőttöt a Portéka Színpad meseelőadása zárja.

A királyi kastély pompás szabadtéri karácsonyfája

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély

December 29-én évbúcsúztató Musical Gála várja a közönséget, amelyen a legismertebb musicalek dallamai csendülnek fel az Operettszínház jól ismert művészei – Janza Kata, Gubik Petra, Kocsis Dénes, Egyházi Géza és a Sturcz Smolbend – tolmácsolásában.

Kapcsolódó cikkek

Sissi tarolt Sanghajban

2017. szeptember 27.