Kegyetlen kalózok Balatonföldváron

Forrás: turizmus.com

 2017. október 12. 16:13

Izgalmas programmal készül a Balatonföldvári Turisztikai Egyesület október második szombat estéjén, 14-én. A Halloween ünnepéhez kapcsolódó Jack Lámpása túra kellemesen (hát)borzongató őszi sétát ígér a Nyitott Balaton programsorozat keretében.
Az idén megújult városnéző túra önállóan bejárható egy menetlevél segítségével, így erre az éjszakára bárki kegyetlen kalózzá válhat Balatonföldváron.

A résztvevők a Tourinform-irodánál este 6 órakor kapják meg az útleírást tartalmazó menetlevelet, mely egy történetet illetve rejtvényt is tartalmaz, hogy még izgalmasabb legyen a séta. A menet közben elhelyezett megállók segítségével lehet megfejteni a kalózos rejtvényt. A táv 3 km hosszúságú így gyerekekkel is könnyen teljesíthető.


A Nyitott Balaton borkereső játékához csatlakozva a szervezők 5 borítékot rejtenek el az útvonalon, melyek összesen 10 palack bort érnek majd, így nem csak a gyerekeknek tartogat izgalmakat a túra.

Aki rétegesen felöltözik, hoz magával világító- és íróeszközt, azt semmilyen kellemetlenség nem érheti túrázás közben, amelyre a tengerhez és kalóz élethez köthető jelmezben érkezőket külön örömmel fogadják.

Az átfagyott túrázókat az út végén zeneszó, melegedő sátor és kalózos fotófal várja a Tourinform-irodánál. A részvétel ingyenes, az indulás nincs korosztályhoz és létszámhoz kötve. Rossz idő esetén az esőnap október 21-e.

További részletek a www.balatonfoldvar.info.hu oldalon.


 

Kapcsolódó cikkek