Kína beköltözött a budapesti Erzsébet térre

Forrás: turizmus.com

 2019. június 07. 17:54

A kínai művészeteket, orvoslást és gasztronómiát hozza közelebb a magyarokhoz ezen a hétvégén az első Kínai Turisztikai és Kulturális Hét. Június 7–9. között turisztikai, gasztronómiai és kulturális bemutatókkal várják az érdeklődőket az Erzsébet téren.

Június 7-én délután ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a budapesti Erzsébet téren az első Kínai Turisztikai és Kulturális Hét programsorozata, amelyet a Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának Közép-kelet-európai Képviseleti Irodája 76 együttműködő partnerrel, több mint 900 munkatárs közreműködésével valósít meg.

Az esemény – amelynek két szlogenje a „Csodálatos Kína” és a „Kína túl a képzeleten” – a turizmus és a kultúra együttes bemutatásával arra vállalkozik, hogy közelebb hozza a magyar emberekhez a kínai gasztronómiát, orvoslást, harcművészeteket, zenét és táncot.

Fotó: Pixabay

A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő, nagyszabású esemény kulturális kiállítással, turisztikai promócióval, a kínai légitársaságok bemutatóival, gasztronómiai sátrakkal és kulturális előadásokkal várja az érdeklődőket.

A rendezvényt az előzetes várakozások szerint több mint 60 ezer magyar és külföldi vendég fogja meglátogatni, akik több mint 33 programon vehetnek részt vasárnap estig.

Fotó: Pixabay

Cui Ke, a Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériuma Közép-kelet-európai Képviseleti Irodájának képviseletvezetője szerint a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő Kínai Turisztikai és Kulturális Hét meghatározó a két ország turisztikai és kulturális kapcsolatainak további fejlesztésében, mert a kultúra és a turizmus integrációjának segítségével tovább erősíti Kína és Magyarország kapcsolatait, új lehetőségeket nyit a két ország baráti együttműködésében, és egyedülálló módon mutatja be a kínai kultúra varázsát.

A két nép közötti kölcsönös megértés és barátság jegyében megrendezésre kerülő program méltó módon ünnepli a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját. A képviseletvezető szerint Kína és Magyarország kapcsolatai soha nem voltak még olyan virágzóak és gyümölcsözőek a történelemben, mint az utóbbi időben. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy 2018-ban a Magyarországra látogató kínai turisták száma elérte a 280 ezret.

Fotó: Pixabay

A rendezvényt Wang Zheng, a kínai nagykövetség kulturális tanácsosa, Cui Ke, a Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériuma Közép-kelet-európai Képviseleti Irodájának képviseletvezetője, Vincze Zsuzsa, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főtanácsadója, a Kína – KKE turisztikai együttműködés vezetője, Alföldi Eszter, a Magyar Turisztikai Ügynökség Nemzetközi Kapcsolatokért felelős igazgatója és Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója szalagátvágási ceremóniával nyitották meg.

Ugyanezen a napon a China Eastern légitársaság elindította első közvetlen járatát Sanghajból Budapestre.