Közösségi oldalakon kampányol a DZT

Forrás: turizmus.com

 2020. április 02. 15:47

Közösségimédia-csatornáin folyamatos a Német Turisztikai Hivatal (DZT) aktivitása a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált korlátozások alatt is.

A DZT a #DiscoverGermanyFromHome kommunikációs kampányban fogja össze az ezeken a csatornákon folyó marketingtevékenységét.

A #DiscoverGermanyFromHome mellett a kampány más olyan hashtageket is használ, amelyek már léteznek, ilyenek a #staysafe, #stayathome vagy #traveltomorrow.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint a DZT több mint 30 közösségimédia-csatornáján igyekszik fenntartani az érdeklődést Németország mint úti cél iránt. A középpontban a szórakoztató és interaktív posztok állnak. Az ügyfelekkel való közvetlen kommunikáció mellett a jól bevált online eszközöket is tovább használják annak érdekében, hogy a hazai és külföldi turisztikai partnerekkel ápolják a kapcsolatot.

A járvány lecsengése után gombnyomásra indulhatnak a DZT kampányai

Fotó: 123rf

A jelenlegi helyzetre tekintettel a DZT az év második felére halasztja összes tervezett marketingkampányát, köztük a „German Summer Cities” és a „#WanderlustGermany” kampányt. Az előkészületek nagyrészt befejeződtek, így a kampányok digitális elemei később „gombnyomásra” indulhatnak. A turisztikai marketingszervezet az év második felében kezdődő „helyreállító” marketingtevékenysége során a különböző célpiacok aktuális helyzetét figyelembe véve, megfelelő időpontban és tartalommal indítja el a piacspecifikus kampányokat.