Lendületes országmarketing az Arab-öböl menti országokban

Forrás: turizmus.com

 2015. január 22. 17:16

Az Öböl-menti országok piaca turisztikai értelemben a világ egyik legmagasabb növekedési ütemű piaca. Utazói számára Európa, így hazánk is, a légi összeköttetések fejlődése miatt könnyen megközelíthető úti cél.

A térségből érkező turisták rendkívül igényesek, személyre szabott szolgáltatásokat várnak, érdeklődnek az egészségturizmusunk és a magyar prémium termékek iránt. A Magyar Turizmus Zrt. fontos célnak tekinti az Arab-öböl térségében való megjelenést, az aktív turisztikai marketingtevékenységet.

Tavaly év végén szinte az összes jelentős emírségi napilap nyomtatott és online kiadásában jelentek meg olyan cikkek, amelyek Magyarország szépségeit méltatják. Olyan neves újságok írtak hazánkról, mint a Gulfnews, az AlBayan, a Khaleejtimes és az AlHayat. A megjelenések a Magyar Turizmus Zrt. és az Emirates Airlines által szervezett sajtótanulmányút eredményeként születtek. Az Emirates Airlines járatnyitása kapcsán milliós nézettségű TV csatornák forgatócsoportjai (Dubai TV, Sky News ArabiaChannel) fogadták el a meghívást és műsoraikban népszerűsítették hazánkat.

A médiaszakemberek szerint az utazók Budapesten megtalálják „Párizs eleganciáját, London lüktető energiáját, Barcelona vibráló, nyüzsgő életét". Decemberben több százezer potenciális utazó olvashatott Budapestről az Emirates arab nyelvű Open Skies elnevezésű fedélzeti magazinjában. Hazánk további jó hírét keltette a Saudi Airlines havonta 1,5 millió olvasóhoz eljutó Ahlan Wasahlan című fedélzeti magazinjában. A megjelenés a Magyar Turizmus Zrt. és a Szaúdi Média Tanács Elnöke, Mr. Abdulrahman Al Sanea által szervezett tanulmányútnak köszönhető.

A szaúdi újságíróhölgyek látogatásuk óta folyamatosan népszerűsítik hazánkat szaúdi internetes oldalakon, elsősorban a hölgyek által látogatott online magazinokban, közösségi média oldalakon, továbbá egyetemi előadásokon.