Listán a TOP 100 legkedveltebb német látnivaló

Forrás: turizmus.com

 2016. október 18. 15:01

A hamburgi Miniatűr csodavilág (Miniatur Wunderland) foglalhatja el a dobogó legfelső fokát a nemzetközi utazók Top 100 legkedveltebb látnivalóinak listáját. A második helyen Heidelberg óvárosa és kastélya végzett, míg a tavalyi nyertes, az Europa-Park Rust idén a bronzérmet tudhatja magáénak.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2012 óta végez felmérést weboldala, a www.germany.travel külföldi látogatói között a kedvenc látnivalók témakörben. A feltett kérdésre a felhasználók bármelyik látványosságot beírhatják válaszként a megadott rubrikába. A DZT a TOP 100-as listában egyesíti az eredményeket. Idén március és augusztus között 66 országból több mint 40 ezer weboldal-látogató vett részt a szavazáson.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „A TOP 100 látványosság a www.germany.travel online portálunk legfrekventáltabb részei közé tartozik. Ezt az ilyen szavazások fontossága is alátámasztja – például a külföldi utazók utazástervezésénél. Ennek megfelelően a Top 100 látnivaló közül sokan minőségi jelzőként aktívan használják az elért helyezésüket a nemzetközi marketingben, ezáltal saját kínálatuk még inkább a figyelem középpontjába kerül."

 

Ők a legkedveltebbek

Első helyezést ért el a hamburgi Miniatűr csodavilág. A világ legnagyobb modellvasút-létesítménye 2001-ben nyitotta meg kapuit Közép-Németország és a Harz-hegység részletes bemutatásával és egy 130 vonatot tartalmazó útvonallal. Ezzel egyidőben jött létre a kisváros Knuffingen, amely 90 közlekedő autóval leképezi a dél-német autómobil-helyszíneket. Knuffingen 2011-ben saját közlekedési légikikötővel gazdagodott, ahol 40 repülő startol és landol. A Miniatűr csodavilág 15 éve folyamatosan új és új „világokkal" bővül – legutóljára egy 190 négyzetméteres Olaszország-résszel.

 

Heidelberg kastélya és óvárosa évek óta a kedvencek listájának élén található: 2016-ban a negyedik helyről a másodikra lépett fel. Az előző évi nyertes, az Europa-Park Rust idén szintén az első három között végzett.

 

További látnivalók, amelyek hagyományosan az első tíz helyezett részei:

a Neuschwanstein-kastély, Rothenburg ob der Tauber óvárosa, a Boden-tó Mainau-szigettel és az UNESCO-világörökséghez tartozó Reichenau-kolostorszigettel, illetve egy másik UNESCO-világörökség, a Kölni dóm. Újonnan érkezett a csúcskategóriás csoportba a mannheimi kastély, az ulmi székesegyház és Drezda óvárosa a Miasszonyunk-templommal és a Zwingerrel.

 

A TOP 100 tükrözi a széles turisztikai kínálatot

A Top 100-as listára a németországi utazók a híres építményeket, a történelmi helyszíneket, a természeti tájakat, a sportlétesítményeket és a szabadidőparkokat  ugyanúgy megszavazták, mint a hagyományokban gazdag  eseményeket és rendezvényeket. A németországi turizmus Top 100 látnivalója egész Németországot lefedi és beszédesen mutatja az úticél Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét.

Az online-szavazás eredménye mostantól megtalálható a www.germany.travel/top100 oldalon. Ezen felül a TOP 100 látnivaló digitális díjat, illetve matricát kap, amelyet felhasználhatnak saját online munkájuk és reklámkampányaik során.