Márciusban ismét kékbe borul Budapest egy jó ügyért

Forrás: turizmus.com

 2024. március 04. 10:18

Közkedvelt éttermek, izgalmas bárok a belvárosban, hangulatos kávézók, zöld parkokban megbújó reggelizőhelyek, sportközpontok és szabadidős létesítmények – mindegyikük arra törekszik, hogy vendégeiket kikapcsolódással ajándékozza meg. Most egy közös cél érdekében fogtak össze.

A KIKAPCS. Alapítvány 5. szülinapjára több mint 70 budapesti hely – éttermek, bárok, kávézók, üzletek, pilates- és jógastúdió, szabadidőközpont, szépségszalon – fogott össze, így március 8-9. és 10. náluk a KIKAPCS.olódásról és a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyereket nevelő családokról fog szólni.

A szervezet célja, hogy március 10-ét az SNI-s gyereket nevelő családok napjává tegye. “Mivel manapság mindennek megvan a világnapja, szeretnénk, ha ezen a napon a sajátos igényű gyereket nevelő családokért fogna össze Magyarország. Szerintünk egyre fontosabb és égető témáról van szó, hiszen a 2023-es adatok szerint már több mint 100.000 SNI-s gyerek él Magyarországon, és ez a szám évről évre növekszik. Szeretnénk, ha a társadalom nagyobb figyelmet fordítana erre a problémára és együtt, közös erővel segítenénk ezeket a családokat” – írják sajtóközleményükben.

Több mint 70 budapesti hely csatlakozott a KIKAPCS. összefogásához

Fotó: KIKAPCS. / Facebook

 

A KIKAPCS. Alapítvány küldetése, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket nevelő családoknak biztosítson kedvezményes üdülést hotelekben, szakembereket biztosítva, továbbá havi rendszerességű közösségi programokon keresztül biztosítsák a családok kikapcsolódását. Így tesznek azért, hogy az érintett családok is életre szóló élményekben részesüljenek és egy szerető, támogató közösséget biztosítva építsenek egy olyan közösséget, ahol, ha mindenki kicsit más is, de közös pontot mindig lehet találni.

A sajátos nevelési igény (SNI) egy olyan pedagógiai ernyőfogalom, amely alá több SNI diagnózis tartozik, mint látássérülés, hallássérülés, mozgássérülés, intellektuális képességzavar és pszichés fejlődési zavar (autizmus, ADHD). Mindezért a KIKAPCS. szimbóluma erre a napra egy ernyő, hiszen ez az ernyő egy védelmi hálót jelképez, ahol mindenki talál közös pontot, bármilyen SNI státusza is legyen.

A kampányhoz csatlakozott helyek mind valamilyen kreatív felajánlással álltak be. Néhány hely a több mint 70 szülinapi egység közül: Baalbek, Wömbat Bagel, Hotsy Totsy, Ménesi Borbár, Fióka, Hadik, Wolt, Verno House, A kalóz birodalom.