Márton a Skanzenben

Forrás: turizmus.com

 2016. november 07. 14:14

Ínycsiklandó falatokkal, újborokkal, társas tevékenységekkel, mulatozással búcsúzhatnak az ősztől azok, akik részt vesznek a szentendrei Skanzen Szent Márton Újborfesztivál és Libator rendezvényén november 12-én és 13-án.

A Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett, több ezer embert megmozgató rendezvényére az idén immár tizennegyedik alkalommal kerül sor.

A Skanzen Jászárokszállási Fogadójában libaétkeket tálalnak, a fedett, fűtött sátorban tíz családi pincészet kínálja kézműves újborait, miközben a fesztiválszínpadon egymást érik a fellépők. A Lajta néptáncegyüttes tagjai táncba invitálják a látogatókat Márton-napi búcsújukon, és nem marad el a közös lovaskocsi-díszítés és a lovaskocsis felvonulás sem, és érdemes részt venni az együttes mulatságos legényavatásán is.

 

A tollfosztóban a látogatók a kemencék és kályhák mellett bekapcsolódhatnak az őszi társas munkákba, és részük lehet a szántóföldi munkák lezárulását követő kedélyes hangulatban. A gyermekek az őszhöz és a libához illeszkedő kézműves foglalkozásokon élhetik ki alkotóvágyukat, így sorra készülnek majd a két nap során textillibák, a kedves gesztenyebábok, a Márton-napi lámpások.

A programot mindkét este fergeteges őszbúcsúztató koncert és tánc zárja.

Részletes program: http://skanzen.hu/hu/latogatas/programok/szent-marton-ujborfesztival-es-libator