Még több Dóm téri előadás a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Forrás: turizmus.com

 2020. július 17. 11:31

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon bemutatott produkciók mellett nyolc estén várják a közönséget a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok idei, július 17-én kezdődő évadában.

Harangozó Gyula művészeti igazgató szerint olyan hatalmas volt az érdeklődés a fesztivál két Dóm téri produkciója, az Akárki című színjáték és a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertje iránt, hogy a művészekkel egyeztetve az előadások főpróbáit is nyilvánossá teszik.

Ahogy az eredetileg meghirdetett előadásokat, úgy a főpróbákat is ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők. Belépők hétfőtől igényelhetők a fesztivál jegyirodájában az Akárki július 23-i, illetve az ajándékkoncert augusztus 14-i főpróbájára.

A Fogadalmi templom előtt elhelyezett ledfalon az elmúlt évek négy sikerprodukcióját is bemutatják

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok más színházaktól eltérően a karantén időszaka alatt nem tette elérhetővé előadásainak felvételeit a különböző videómegosztókon. Július végén és augusztus első napjaiban azonban a Fogadalmi templom előtt elhelyezett hatalmas ledfalon esténként bemutatják az elmúlt évek négy sikerprodukcióját – nyilatkozta Herczeg Tamás igazgató.

Július 30-án Shakespeare Tévedések vígjátékát vetítik le a Dóm téren, a következő nap Verdi Aidáját tűzik műsorra, augusztus 1-jén a Rigolettót játsszák, zárásként pedig Puccini Toscáját láthatja a közönség.
A Szegedi Szabadtéri Játékok idei rendhagyó évada – amelyben a produkciók többségét a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon mutatják be – július 17-én kezdődik Georg Friedrich Händel Agrippina című operájának premierjével.