Megszületett a Karos Korzó, Zalakaros új modern városközpontja

Forrás: turizmus.com

 2021. június 22. 12:13

Új korzót kapott Zalakaros, izgalmas és modern városközpont létesült a 60 éves történettel rendelkező fürdővárosban. A létesítmény már látogatható, próbaüzemmel megkezdte működését, a felavatására egy későbbi időpontban kerül sor.

Zalakaroson a Karos Korzó a fürdőváros új négy évszakos rendezvényközpontja, amely teret ad programoknak, találkozásoknak, zenének, táncnak, piacnak, gasztronómiának, sportnak, egyszóval megszületett a közösségi élet szíve, amely tárt karokkal várja a családokat.

Új, négy évszakos rendezvényközpont nyílt Zalakaroson

Fotó: Karos Korzó

A gyógyvizéről híres kis zalai település, Zalakaros közel hat évtizede vonzza mágnesként a látogatókat, ahol víz központi szerepet játszik város életében, hiszen megteremtett egy népszerű úti célt, egy közösséget, a generációk találkozóhelyét.

Ezer szállal kapcsolódunk egymáshoz! - szól a szlogen, ami szó szerint igaz, hiszen megszületett a város új, modern négy évszakos központi tere, a város új közösségi találkozópontja, a 6 hektáros zöld területen elhelyezkedő tér, mely a már meglévő Arborétumtól a korábbi sportpálya területén keresztül a Dísz térig tart, és összekapcsolódik a Termáltó és Ökopart turisztikai létesítménnyel, azzal együtt alkot egységet.

A tér központja a multifunkcionális fedett fogadóépület, mely kulturális és művészeti programok modern és családbarát helyszínéül szolgál. Az épületben játszósarok, kávézó és egy 200 fős rendezvényterem is helyet kapott. Tartozik hozzá egy szabadtéri fedett nagyszínpad és egy, akár 3000 fő befogadására is alkalmas korszerű rendezvénytér is, mely üde színfoltja lesz a városi életnek.

A fejlesztésnek köszönhetően a gyógyhely igazán modern köntösbe bújt, hiszen az új sétányokon haladva különleges élvezet felfedezni a szemet gyönyörködtető parkokat, kipróbálni a mezítlábas ösvényt, megpihenni a napozóágyakon, néhány aktív percet tölteni a fitneszpontokon. Sötétedés után pedig a napelemes világítást követve lehet felfedezni a tér szépségeit.

200 fős rendezvényterem is helyet kapott az épületben

Fotó: Karos Korzó

A fejlesztés során az aktív pihenés kedvelőiről sem feledkeztek meg. A kerékpárosok még biztonságosabb közlekedésének érdekében a Termál úton húzódó kerékpárutat zöldszigetekkel és ülőpadokkal választották el a sétánytól. A tér északi részén, az Arborétumon átnyúlóan egy hangulatos futópálya létesült egyirányú futásvonallal. A területen e-bike kerékpártöltő pont és kerékpártárolók is kialakításra kerültek.

Hogy miért is egyedülálló ez a korszerűsítés? Az új városközpontban lehetőség nyílik élvezni a hely páratlan atmoszféráját, a tiszta levegőt, a csodás parkokat, hangokat, ízeket és illatokat együtt, melyek az összes érzékszervre hatva a pihenés új dimenziójába repítik el a látogatókat.

Zalakaros új városközpontjával egy modern, négy évszakos gyógyhely született, amely időjárástól függetlenül izgalmas látványosságokat tartogat és családbarát kialakításával, modern megjelenésével különféle rendezvényeknek adhat otthont.

(X)