Megújul Debrecen több mint 100 éves art mozija

Forrás: turizmus.com

 2017. július 12. 13:40

A több mint 100 éves múltra visszatekintő debreceni Apolló mozi az elmúlt években folyamatosan növelni tudta nézettségét. Míg 2013-ban szerénynek mondható, 28 ezer nézőt fogadott a patinás, nagy múlttal rendelkező filmszínház, ez a szám 2016-ban már több mint 83 ezer volt.

A növekvő érdeklődésre és a látogatók kényelmére való tekintettel a mozit üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. az infrastruktúra további fejlesztéséről döntött. Ennek megfelelően még az idén elvégzi a filmszínház épületén azokat a felújítási munkálatokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az Apolló mozi továbbra is családbarát, jól funkcionáló moziként működhessen, felzárkóztatva azt a mai igényeknek megfelelő épületek közé.

2017. augusztus 10-én bezárják a mozi ajtókat a nézők előtt a felújítási munkálatok miatt, amelyek várhatóan egy hónapot fognak igénybe venni, így a filmszínház szeptember közepén nyithat majd ki újra.


A felújítás során rekonstruálják a mozi teljes épületének villanyhálózatát az alapoktól visszabontva a régi vezetékeket, cserélve azokat, hogy elkerüljék az áramingadozásokat és a szűk keresztmetszetű vezetékekből fakadó túlfeszültségeket, amelyek áramkimaradáshoz vezethetnek. Ezzel egy időben a bejövő teljesítményt is megnövelik a mozi elektromos fázisainak újraosztásával egyetemben. Ezek a legnagyobb feladatok az összes végrehajtandó munkálat közül, hiszen a stabil áramhálózat az alapja minden fejlesztési tervnek.

Lecserélik az emeleti helységek, a Deésy Alfréd és Soós Imre-termek klímaberendezését egy stabilabb, korszerűbb installációra a lehető legkomfortosabb hideg/meleg levegőztetés érdekében a téli/nyári időszakban. A folyosón a büfé és a jegypénztár előterében eddig sajnos nem volt klímaberendezés, most viszont itt is fel tudnak szerelni olyan komplett egységet, amely átíveli az egész mozit, és ezért sokkal kellemesebb élménnyé teszi a mozi előterében a tartózkodást.

Teljesen felújítják a már nagyon elavultnak, "retrónak" számító mosdóhelységeket. Mind a női, mind a férfi illemhely teljesen új festést, csempézést, csaptelepeket, elrendezést kap.

A tervek között szerepel a büfépult kibővítése is ebben az egy hónapos felújítási időszakban. Erre azért van szükség, hogy a későbbiekben a mozi büféje tudjon üzemelni két popcorn-géppel és kasszával, amelyeket természetesen két dolgozó felügyel majd egyszerre, így gyorsítani tudják a büfétermékek kiszolgálását.

A zárva tartás alatt egy kisebb szoftveres fejlesztést is végrehajtanak a jegyeladó rendszeren. Az újranyitást követően ezért már nem csak személyes jegyvásárlásra és online jegyfoglalásra lesz lehetőség, hanem a vendégek végre megvásárolhatják mozibelépőiket online úton is.