Kibővítik Szombathely legnagyobb sportparkját

Forrás: turizmus.com

 2019. január 09. 13:48

A jövő héten megkezdődik a szombathelyi Sportliget korszerűsítése 1,155 milliárd forintos uniós támogatásából.

Szeptember végére teljesen megújul a város legnagyobb, 6 hektáros rekreációs övezete - olvasható a Magyar Építők oldalán. A kivitelezéssel megbízott Sportliget 2018 Konzorcium, azaz a Homlok Építő Zrt. és a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. a következő feladatokat végzik el:

felújítják a park kilenc sportpályáját, kialakítanak egy új aszfaltozott görkorcsolyapályát, létesítenek egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályát, bővítik a Kalandváros játszóteret, új kiszolgáló egységeket építenek, az Arany-patak mentén egy futóút és egy új gyalogoshíd létesül, utóbbi a Csónakázó-tó területére vezet át.

A felújítás látványképe

Fotó: szombathely.hu

A meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik. Emellett épül egy teljesen új salakos focipálya is. Ugyancsak megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek.

Az új szolgáltató épületben egy vendéglátó-egység, sporteszköz-kölcsönző és sportöltöző kap helyet, emellett a látogatók számára szociális helyiségek kialakítását is tervezik. Egy raktár-géptároló udvar épül a karbantartó gépek és eszközök elhelyezésére és több akadálymentesítést szolgáló fejlesztés is megvalósul.

A fejlesztés célja a zöldterületek jobb kihasználása is, ezért egy jelenleg funkció nélküli, csaknem 1200 négyzetméteres üres gyepterületen egy új pihenő- és bemutatókertet alakítanak ki, a futballpályáktól keletre fekvő mintegy 3500 négyzetméteres területen pedig piknikövezetet hoznak létre.

A Kalandváros játszótér felnőttek által is használható szabadtéri és asztali társasjátékokkal gazdagodik. A patakparti sétány is megújul, a patak mentén pedig több mint 40 apró dombot létesítenek, köztük kanyargós ösvényekkel és kocogó úttal.

Kapcsolódó cikkek