Újdonságokkal várja az érdeklődőket a Dráva Kapu Bemutatóközpont természetismereti kiállítása

Forrás: turizmus.com

 2021. június 23. 15:26

Átadták a Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont megújult természetismereti kiállítását. A bruttó 3.655.489 forint értékű beruházás a „Bölcs vízgazdálkodás a Dráva mentén a folyami és ártéri élőhelyek megőrzése érdekében” című LIFE-projekt keretében valósult meg.

A Dráva Kapu Bemutatóközpont egyik fontos attrakciója a Dráva folyót és környezetének élővilágát átfogóan ismertető, 2008-ban megnyílt kiállítás. Az átadás óta eltelt több mint egy évtized alatt lezajlott technikai fejlődés és ezzel szoros összefüggésben a nagyközönség igényeinek megváltozása szükségessé tette a kiállítás felfrissítését, modernizálását.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ezért pályázati forrás segítségével 2020-21 folyamán megújította a kiállítást - közölte szerkesztőségünkkel a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága.

Új, érintőképernyős eszközök mutatják be a térség legjellemzőbb kétéltű-, madár- és emlősfajait; az egyes fajok leírása és fényképe mellett azok hangjait is meg lehet hallgatni.A gyerekek interaktív érintőképernyős eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket játékos formában, memóriajáték, képkirakó és állatnyom-felismerő segítségével.

drava_dravakapu

A bemutatóközpont programjain az érdeklődők megismerkedhetnek a Dráva környezetével - itt például a Kisszerszámos halászat eszközeit nézhették meg

Fotó: Dráva Kapu Bemutatóközpont

Ezen kívül új installációk is segítik Dráva mentén több helyen megtalálható rétek és mocsarak élővilágának megismerését.

Teljes megújuláson estek át a folyó környezetét bemutató élőhely-modellek, a folyóban élő halakat bemutató tablók, valamint a padlón elhelyezett légifotó alapú térkép. A kiállításon megtalálható állat-preparátumok közül 28 darab tisztítása és konzerválása történt meg, valamint 31 új preparátum került kihelyezésre.