Megvannak az év idegenvezetői

Forrás: turizmus.com

 2020. január 22. 13:28

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a beutaztató idegenvezetők közül, a kollégák szavazatai alapján választotta ki az Év Idegenvezetőjét a 2019-ben nyújtott kiemelkedő teljesítmény alapján. A címet megosztva kapja két kolléga.

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének döntése szerint a tavaly novemberben meghirdetett felhívásra kizárólag a beutaztató idegenvezetőkre lehetett voksolni, mivel eddig ők esélytelenek voltak a kiutaztatókkal szemben, akik szavazatokat gyűjthettek kollégáktól, munkáltatóiktól és utasaik sokaságától. Ez alkalommal az idegenvezetők egymásra szavazhattak úgy, hogy mindenkinek öt kolléga nevét kellett felsorolni a javasolt sorrendben.

A szövetség tájékoztatása szerint összesen 70 beutaztató idegenvezetőre érkeztek szavazatok a tagságtól.

A legmagasabb pontszámot Üvegesné Weigl Tünde japán és spanyol nyelvű idegenvezető, valamint Nezepa Sándor angol, olasz, lengyel, orosz, ukrán és perzsa nyelvű idegenvezető érte el holtversenyben. Így a MISZ őket jelöli megosztva az Év Idegenvezetője 2019 címre.

Az év idegenvezetői 2019-ben: Üvegesné Weigl Tünde és Nezepa Sándor

Fotó: turizmus.com

A harmadik helyezést Farkas Marianna, holland nyelven dolgozó idegenvezető nyerte.

Az első helyezettek az Utazás Kiállításhoz kapcsolódó Díjátadó Gálán vehetik majd át a díjakat, előtte a MISZ január 31-én tartandó közgyűlésén is oklevelet kapnak.