Nagyváradi turisztikai szakemberek Nyíregyházán

Forrás: turizmus.com

 2015. november 09. 17:13

A romániai városok és Nyíregyháza közötti turisztikai kapcsolatok továbbfejlesztése céljából november első hetében Nagyváradról és környékéről érkeztek turisztikai szakemberek és médiaképviselők Nyíregyházára a helyi TDM szervezésében.

A kétnapos tanulmányút során a szakemberek és újságírók a város turisztikai attrakcióival ismerkedtek meg. A belvárosi városnézés után a múzeumfalu és az Aquarius Élmény- és Gyógyfürdő megtekintésével folytatódott a szakmai esemény. Bár a múzeumfalu már áttért a téli nyitva tartásra, de az intézmény jóvoltából néhány épületbe be tudtak menni a látogatók, s nagyon jól érezték magukat a "régmúlt idők, népi hagyományok" világában.

 

Az eddigi turisták mellett új fogyasztói csoportot is szeretne megszólítani a turisztikai szakma, ezért a nagyváradiak részletes tájékoztatást kaptak az új gyógyászati központ szolgáltatásairól, a kezelések igénybevételének lehetőségéről. A bemutatás után lehetőség adódott személyesen is kipróbálni a fürdő szolgáltatásait. A második nap az állatparkban tettek egy látogatást a vendégek, ahol érdekes információkhoz juthattak az állatpark történetéről, az idén született állatkölykökről, a már átadott Viktória házról, s a tavasszal átadásra kerülő új attrakcióról, az Andok világáról.

A sikeres rendezvény után bízunk abban, hogy Nyíregyháza a jövőben még kedveltebb célterülete lesz a romániai turistáknak – nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.