Olasz termékek fesztiválja

Forrás: turizmus.com

 2017. május 26. 13:58

Május 25-én a budapesti Olasz Kultúrintézetben elkezdődött az idei Olasz Fesztivál, mely nem csupán a legkiválóbb olasz termékek bemutatója, de komoly B2B találkozókat is magában foglal.

Az immár hagyományos rendezvényt – mely június 15-ig tart – az ICE-Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi az Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézettel, valamint a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben.

A rendezvénysorozat első napján megnyitották az első „Italian Wine & Food Day”-t , melynek célja a kiváló Made in Italy termékek promóciója, az olasz borok és élelmiszeripari termékek Magyarországra történő exportjának növelése, elősegítve a piaci kereslet és kínálat találkozását. A mintegy 130 résztvevő között megtalálhatók élelmiszer-importőrök, nagykereskedők, beszerzők és szakújságírók.

A rendezvény nem csupán a legkiválóbb olasz termékek bemutatója, de komoly B2B találkozókat is magában foglal.

A rendezvényt Őexellenciája Massimo Rustico, az Olasz Köztársaság nagykövete, és Marco Bulf a budapesti  ICE-Agenzia Olasz Külkereskedelmi intézet igazgatója nyitja meg, majd B2B találkozókra kerül sor az ICE-Agenzia által meghívott, az ágazatot képviselő 30 olasz vállalat és helyi szakemberek között.

A rendezvény során előadást tart Gianni Annoni „Az olasz vendéglátás Magyarországon” címmel, Alberto Tibaldi az Olasz Gasztronómiai Akadémia képviselője „Az olasz tészta és hagyományai” címmel, Prof. Kállay Miklós, a Szent István Egyetem professzora „Olaszország borászata és az olasz borok egy magyar szakember szemszögéből” címmel, valamint Bez Noé szakértő beszél majd az olasz fagylaltról. A kiállított termékek köre a kávétól a borokig, az olajtól az édességekig, sajtoktól a húsipari termékekig terjed, amelyek mindegyike Olaszország különböző részeiről származó jellegzetes termék.

Magyarország partnerországai sorában Olaszország a hatodik helyet foglalja el az élelmiszeripari termékek exportja tekintetében

Fotók: interfesz.hu

 

A statisztikai adatok szerint az olasz élelmiszer és ital export 2016-ban elérte a 282 millió eurót (+13,1%) a 2016-os adatok szerint. Magyarország partnerországai sorában Olaszország a hatodik helyet foglalja el az élelmiszeripari termékek exportja tekintetében, 13,1% növekedéssel az előző évhez viszonyítva, és 6,3% piaci részesedéssel.

Az Olasz Fesztivál részletes programja ITT érhető el.