Prágai hangulat és sörpárlatok a Várban

 2014. április 28. 15:36

Határtalan sörünnep: június 12-15. között negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budavári Sörfesztivál, ahol idén vendég országként a cseh sörnagyhatalom kap kiemelt szerepet a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett.

A hagyományos nedűk mellett a birsalmás, a narancsos-korianderes, az erdei gyümölcsös, a banános, a szilvás és a müncheni recept alapján készült Kótyagos sört is csapra verik a négynapos rendezvényen. A bátrabbak a Kapucinus legújabb, közel 50 százalékos sörpárlatát is kipróbálhatják, a lágyabb ízek kedvelői a Cider Ligetben szórakozhatnak.

 

A folyékony kenyér széles kínálatán túl a zenei paletta is bővült. június 12. és 15. között negyedik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált, amelynek ezúttal is a Vár hangulatos teraszai és udvarai adnak otthont.

A látogatók 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék egyedi ízesítésű nedűivel és a cseh mellett belga, angol, ír, német, szlovák és holland italokkal találkozhatnak. A Fóti Kézműves Sörfőzde többek között az erősen komlózott, zamatos Fóti Zwickelt kínálja, de díjnyertes sörökkel készülnek a miskolciak is. A Zip's Brewhouse keserédes, asztalszilvás-mazsolás aromájú Imperial Stout terméke nemrég ezüstérmet szerzett egy írországi nemzetközi versenyen.

A Bors Serfőzde a legújabb – a korábbinál is karakteresebb ízű – Little John Reloaded mellett az Anonymus elnevezésű klasszikus amerikai típusú itallal készül, amely citrusos, narancsos ízesítésű. A Bäder sörház izgalmas, narancsos-korianderes ízesítésű Betty Babe nevű különlegességgel várja a nagyérdeműt. A Gyertyános Serfőzde a legújabb birsalmás és szilvás söreivel kínálja őket, amelyek 5.5 százalékukkal kicsit erősebbek a megszokottnál és desszertkategóriába tartoznak.

Még erősebb a Hopfanatic 8.5 százalékos Nohoplimitje. A bátrabbak pedig megkóstolhatják a Kapucinus 50 fokos sörpárlatát is.

.