Projektzáró Balatonföldváron

Forrás: turizmus.com

 2015. február 23. 11:52

Február végén újabb fontos állomásához érkezett a balatonföldvári régió turizmusa, lezárult a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület több mint 53 millió forintos, európai uniós támogatású projektje.

Országos viszonylatban is ritkaságnak számító, a kistérségben eddig soha nem látott mértékű összefogással valósult meg a balatonföldvári térség második TDM-pályázata. A Komplex szolgáltatásfejlesztés a Balatonföldvári TDM szervezetnél elnevezésű pályázathoz szükséges önerő közel fele az egyesület tagjainak felajánlásából jött össze, melyet az egyesület költségvetése és Balatonszemes önkormányzatának támogatása egészített ki.

 

Az Új Széchényi Terv keretében elnyert 45 837 549 forint uniós támogatással, valamint a pályázat önrészével összesen a térség 53 926 683 forint értékű turisztikai fejlesztéssel gyarapodott, amelyből a turisták által kedvelt rendezvények céljaira egy 80 négyzetméteres mobilszínpadot, valamint professzionális fény- és hangtechnikát vásárolt az egyesület, illetve Balatonszemesen – a szükséges munkaerőt is biztosítva – információs pavilon létesült.

Fontos előrelépések történtek a térség turizmusmarketingjében is: egyebek között  megvalósult egy újságírói study tour, Google- és Facebook-kampányok, valamint okostelefon applikáció hívja fel ezentúl a vendégek figyelmét a turisztikai régió attrakcióira, értékeire. A pályázat révén nyári strandi animáció is szórakoztatta vendégeket Balatonföldváron és Balatonszemesen, valamint több turisztikailag is népszerű program is ennek a pályázatnak köszönhetően valósult meg a tavalyi és az előtti szezonban. A térséget népszerűsítő kiadványokra is jutott támogatásból, a többi közt a régiót bemutató leporelló, borlap, információs táblák, valamint különböző reklám- és szóróajándékok készültek.

 

A két év alatt megvalósult fejlesztési programnak köszönhetően a városban és a környező térségben ma már nagyságrendekkel kedvezőbbek a feltételek a turizmus szervezéséhez és működtetéséhez, emellett a pályázat a TDM-elvek erősödéséhez, az érdekeltek összefogásán alapuló közös cselekvéshez is hozzájárult.