Sikeres turisztikai pályázatot zárt a VulkánSág

Forrás: turizmus.com

 2015. december 15. 13:03

November 30-án a JUFA Vulkán Fürdő Resort konferenciatermében tartotta meg a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület projektzáró rendezvényét.

Az eseményen a tagok vezető tisztségviselőin és a sajtó képviselőin túl jelen volt dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Németh István, a Pannon Termál Klaszter Egyesület elnöke és Szendi Kata, a Vas Megyei Turizmus Szövetség alelnöke.

Dr. Kondora Bálint és Fehér László Celldömölk Város Polgármesterének köszöntő szavait követően Heinrich Máté, az egyesület elnöke bemutatta a pályázatból megvalósult fejlesztéseket, beszerzéseket.

 

A helyi TDM fejlesztés brand építéssel indult. A név, a logó megalkotását, fotó- és értéktár létrehozását követően az egyesület magyar, német, angol és cseh nyelvű prospektusokat és letéphető térképet adott ki. A honlap fejlesztés (www.vulkansag.hu) több lépcsőben zajlott, a weboldal először magyarul, majd német és angol nyelven is, mára pedig mobiloptimalizált formában is elérhetővé vált. A jobb találati arányt adwords kampány segítette.

A kölcsönözhető kerékpárok, kerékpáros kiegészítők, nordic walking botok, kitáblázott kerékpár- és nordic walking útvonal az aktív turizmus fejlődését segíti Celldömölkön és környékén. A VulkánSágba érkező turisták mobil applikáció használatával tehetik érdekesebbé túráikat. (www.vj.alternavigo.hu) Tájékozódásukat a településeken kialakított pihenőpontokon információs táblák is segítik.

A pályázat támogatta a TDM menedzser szakmai képzését, a Tourinform-irodát is üzemeltető egyesület irodájának berendezését, számítástechnikai eszközök, rendezvényeszközök beszerzését. Az eszközöket a tagok önköltségi áron használhatják.

A térség vonzerejét növelő, megismerését segítő rendezvényeket sikerült megvalósítani. (Pl. VulkánSági KulTúra Fesztivál, Márton Napja VulkánSágban, VulkánSági Kerékpártúra, Vulkánusz Fesztivál)

 

VulkánSágot - Celldömölköt és 10 környező települést újsághirdetésekkel, turisztikai, szakmai vásárokon való részvételi lehetőséggel, televíziós és rádiós kampánnyal, online hirdetésekkel, a média és utazásszervezők részére szervezett study tourokkal állt módjában az egyesületnek az ismertté válás útján elindítani.

A beszámolót követően Szendi Kata bemutatta a térségi TDM szervezetként működő Vas Megyei Turizmus Szövetség munkáját, terveit, majd Söptei Józsefné Celldömölk Város Alpolgármestere ünnepélyesen lezárta a projektet.

A résztvevők helyi termelők (Kráter Húsfeldolgozó, Nagy Etelka sajtkészítő, Buti Károly pálinkafőző) finomságaiból összeállított vendégasztal mellett kezdhették szőni a jövő turisztikai terveit.