Sport és zenei programok a Red Bull Air Race-en

Forrás: turizmus.com

 2016. július 12. 13:26

A július 16-17-i hétvégén a látványos sportbemutatóké, az adrenaliné, és a Red Bull Air Race-é a főszerep a belvárosban, ugyanis visszatér a világ legnépszerűbb repülős versenye Budapestre.

A szervezők a világbajnoki futam mellett idén is számos szórakoztató programmal várják a dunai rakpartokra látogatókat: az akrobatikus kosárlabda, wakeboard és freestyle foci bemutatókon kívül Besenyei Péter légi parádéját, valamint koncerteket is látogathatnak az érdeklődők.

Besenyei Péter ezen a hétvégén vesz hivatalosan búcsút a rajongóitól: a Red Bull Air Race keresztapjaként aposztrofált műrepülő legenda különleges programmal készül mindkét napra – a magyar tervezésű Corvus Racerrel, egykori verseny-repülőgépével szárnyal majd az égen. Besenyei mellett szintén feltűnik majd a Red Bull világszerte kuriózumnak számító történelmi repülőgép-gyűjteménye, a Flying Bulls, illetve Takáts Pál, a nemzetközi szinten ismert és elismert akrobatikus siklóernyő pilóta is bemutatót tart.

 

Az ingyenes, kétnapos rendezvényen a repülős programok mellett a nézők extrém sportolók lélegzetelállító bemutatóit is láthatják. A Red Bull Air Race hétvégéjén feltűnik például a Dunán a junior világbajnok, többszörös magyar bajnok wakeboardos Szóláth Szebasztián, aki szombaton 11.40-kor, vasárnap pedig 12.40-től tart rövid bemutatót a vízen. A Pontoon helyszínen pedig a látogatók megtekinthetik a világszerte híres kosárlabda-csapat, a Lords of Gravity akrobatikus trükkjeit, illetve a Gravity Academy sportolóit, akik parkour, triál, monocikli és BMX flatland mutatványaikkal kápráztatják majd el a közönséget. A női vonalat Szász Kitti, az elképesztő trükkökre képes freestyle futball-világbajnok erősíti majd.

A fő látványosság természetesen a Red Bull Air Race versenye, az időmérő edzésekre szombaton, magára a futamra vasárnap kerül sor.