Szezon előtt, szezon után: túraútvonalak Máltán

Forrás: turizmus.com

 2019. május 07. 09:00

A hosszú, forró nyarat követő első esők vadvirágok megdöbbentő változatosságával keltik életre a tájat.

November közepétől május közepéig a szigetek egész területe zöld színben pompázik, buján termő növényekkel teli mezőkkel, és az utak szélét szegélyező ánizzsal, lóherével, vad nőszirommal és mirtusszal. Málta központi nyaralóhelyeitől és városaitól távol meglepően hatalmas vidéki táj terül el, melynek egy részét teljesen érintetlenül hagyta a 20. század.

A szigetek a mediterrán vidékek leglenyűgözőbb látványát nyújtják a kirándulni vágyók számára. Az első lépés eldönteni, mit szeretne látni –vízbe merülő drámai sziklákat, sziklás, bozótos garrigue vidéket, vagy eldugott, dús növényzetű völgyeket. Útközben az ember rejtélyes, őskori helyszínekre, barlangkápolnákra és a lovagok félreeső palotáira bukkanhat.

Máltán akár egy nap alatt bejárható terület Mellieħa, Dingli, Għar Lapsi, Fawwara, Wardija, az egész északi rész, és a különböző öblök, valamint a déli part halászfalvai és a Delirama Pont.

Málta vadregényes tájain

Fotó: Visit Malta

Gozo teljes területe kiválóan alkalmas könnyed vagy akár tempósabb túrázásra. A szigetet mindenütt ösvények és utak keresztezik. Kirándulásaiból ne hagyja ki a parányi Cominót sem, amely ideális hely a teljes egyedüllétre és csodálatos látványra vágyók számára.

Vegye fel a gyalogló cipőjét vagy béreljen egy mountain bike-ot, és induljon el a falvak tereiről a keskeny földművelő útvonalakon. Időtlen tájkép tárul majd a szeme elé, és teljesen egyedül lehet, akár még csúcsszezonban is. Rengeteg a felfedeznivaló, az ősi tanyaházaktól az út menti kápolnákon át a látványos tengeri tájakig. Mindenképpen megéri az erőfeszítést!

Itt érheti el útvonal-javaslatainkat.

(X)

Kapcsolódó cikkek

Málta a búvárparadicsom

2019. április 11.