Támogatói jegyeket kínál a Tisza-tavi Ökocentrum

Forrás: turizmus.com

 2020. április 21. 17:07

Április 20-tól a Tisza-tavi Ökocentrum is elkezdte a támogatói jegyek értékesítését – tájékoztatta szerkesztőségünket Kiss János ügyvezető igazgató.

Ahogy a hazai magyar állatkertek, úgy a 219-ben rekordévet záró Tisza-tavi Ökocentrum is bezárt március 16-án, azóta nem fogadhat látogatókat.

Az idén 8 éves intézmény több mint egy hónapja belépőjegy-bevételek nélkül folyamatosan gondoskodik a rábízott állatokról, védelmükről, élőhelyeik karbantartásáról, etetésükről, itatásukról, egészségi állapotuk megóvásáról, kifutóik takarításáról, az akváriumok üzemben tartásáról.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a szigorú takarékossági intézkedések bevezetése ellenére ­pénzügyi forrásaik végesek, s a járvány elhúzódása esetén lehetetlen pénzügyi helyzetbe kerülhetnek.

Mivel zéró bevétel mellett nehéz – vagyis inkább lehetetlen – tervezni és gazdálkodni, ezért április 20-tól – más magyarországi állatkertekhez hasonlóan – a Tisza-tavi Ökocentrum is elkezdi a támogatói jegyek értékesítését – tudatta.

Bár tisztában vannak azzal, hogy nemcsak állatkertek, hanem magánszemélyek, vállalkozások tízezrei, akár százezrei kerülhettek már most is nehéz anyagi helyzetbe, az intézmény mégis arra számít, hogy lesznek olyanok, akik – ismerve a népszerű intézmény elmúlt nyolcéves tevékenységét ­– szívesen segítenek a nehéz napokban.

A támogatói jegy egy nem névre szóló, az Ökocentrum pénztárában történő felmutatás mellett belépésre jogosító, s az újranyitást követően 2021. június 30-ig felhasználható utalvány (2000 és 5000 forint közötti értékben, három típusban), melyet sorszámmal ellátva – a jegy ellenértékének beérkezése után – postán küldenek meg az igénylőknek, azaz a támogatónak.

Támogatói jegy igénylés e-mailen: bornemisza.andrea@ttoc.hu