Több mint 50-en vettek részt a Magyar Nemzeti Múzeum idegenvezető képzésén

Forrás: turizmus.com

 2023. április 21. 14:25

A Magyar Nemzeti Múzeum stratégiai célként fogalmazta meg, hogy a Budapestre látogató csoportos turisták nagyobb számban látogassanak el a múzeumba. Szeretnék, hogy a csoportok ismét felvegyék a programjukba az egyedülálló kincseket bemutató ikonikus épület megtekintését.

A múzeum vezetése ezért megkereste a Magyar Utazási Irodák Szövetségét az együttműködés kialakítása érdekében és az év elején partnerségi megállapodást kötött a Magyar Idegenvezetők Egyesületével és a Magyar Idegenvezetők Szövetségével is. Az együttműködés egyik legfontosabb eleme egy közös idegenvezetői képzés megszervezése volt. Minden olyan idegenvezető, aki részt vesz az MNM akkreditált képzésén és sikeres záróvizsgát tesz, saját csoportokat vezethet a múzeum új TOP5 és TOP10 túráin.

Több mint 50 résztvevője volt a képzésnek, melynek tematikájában szerepelt a tárlatvezetés módszertana, a múzeumi kommunikáció és maguk a tárlatvezetések. A tréning jó alkalmat adott arra is, hogy a résztvevők tájékozódjanak a legújabb kutatási eredményekről is. A képzési napot február 22-én tartották meg, amin a Magyar Idegenvezetők Egyesületének és a Magyar Idegenvezetők Szövetségének tagjai vettek részt, összesen 55 fővel.

Minden olyan idegenvezető, aki részt vesz az MNM akkreditált képzésén és sikeres záróvizsgát tesz, saját csoportokat vezethet a múzeum új TOP5 és TOP10 túráin

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

A résztvevők a délelőtt folyamán a tárlatvezetés módszertanát és a múzeumi kommunikációt sajátíthatták el, délután pedig a kiállításokat ismerhették meg. A próbavezetés a Magyar Nemzeti Múzeum muzeológus és múzeumpedagógus munkatársaiból álló bizottság előtt valósult meg, ahol 27 idegenvezető sikeres vizsgát tett, így csoportjait vezetheti a kiállításokon.