Három új tematikus városnéző séta indul Pécsett

Forrás: turizmus.com

 2023. március 16. 11:23

Titkok, elfeledett városi legendák, a rejtélyes belvárosi udvarok és helyi ízek: a városi tematikus sétákon ezeknek jár utána az Imagine csapata Pécsett, immáron új témakörök mentén.

Az idén 15 éves Imagine már a megszokott budapesti sétákon kívül, vidéken is kínál programokat. Pécsi csapatuk idén három új tematikus sétákat dolgozott ki, melyekben mind közös a „pécsiség".

"Szerettük volna frissíteni kínálatunkat, új élményeket ígérni a sétáink résztvevőinknek, hiszen Pécs annyi kulturális és gasztronómiai értékkel rendelkezik, melyekre könnyen tudunk tematikus sétákat felfűzni"– tájékoztatta lapunkat Káldi Emese, a sétacég ügyvezetője.

"A három új programunk kidolgozása és meghirdetése könnyen adta magát, a munka valójában a pécsi sétavezetőink fő érdeme. Az ő szakmai tapasztalatuk, helyismeretük és ötletük segítségével, márciustól várjuk régi-új érdeklődőinket a debütáló sétáinkra" – tette hozzá a cégvezető.

Az igényeket figyelem bevéve már régóta szerettek volna egy általánosabb sétát kínálni, elsősorban a turistáknak, akiknek kevesebb idejük van felfedezni Pécs ezeréves történelmét. Ezért született meg „Pécs ezer arca" időutazó belvárosi sétájuk. A sétán ugyanúgy megelevenedik a római kor és a török időszak, mint a 19. század virágkora, miközben sorra veszik Pécs legnevesebb épületeit, legmeghatározóbb alakjait.

A pécsiek is hallhatnak olyan történeteket városukról, amelyeket esetleg nem ismernek

Fotó: 123rf.com

 

Az Imagine csapata folyamatosan figyeli a városról szóló írásokat és blogokat is, így merült fel bennük, hogy találjanak ki olyan útvonalakat is, mutassanak be olyan híres pécsieket, melyekről még a „tükék" sem hallhattak. Így született meg az „Íme, a pécsi lányok" névre hallgató sétájuk, ahová várják a helyieket is, hogy meggyőződnek arról, Pécs az itt élő nők nélkül korántsem lenne az, ami.

Márciusban mutatkozik be a Pécsi borvidék pezsgő- és borkulturális sétája amely a Bor, Mámor, Pécs nevet viseli. A belvárosi gasztrosétán nemcsak az ezeréves szőlő- és borkultúra ikonikus épületeit, pincészeteit és bortermelő családjait mutatják be, hanem tudatosan összeállított bor- és pezsgősorral is készülnek a résztvevők számára, hogy bárki megkóstolhassa a borvidék ízeit.