Újabb kedvcsináló Debrecenről és a Hortobágyról a német sajtóban

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. június 09. 14:54

Monika Hippe cikkei után, melyek áprilisban és májusban több német sajtóorgánumban hirdették a régiót, június első hétvégéjén a Passauer Neue Presse csalogatta olvasóit az Észak-Alföldre.

A cikk írója, Doris Löw, a Magyar Turisztikai Ügynökség Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) és németországi külképviselete szervezésében, a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület (DETE) közreműködésével, április 11-én,  a Lufthansa első München–Debrecen közvetlen járatával érkezett Debrecenbe, hogy megismerje az "új desztináció" látnivalóit.

Az újságíró a tanulmányút során szerzett tapasztalatait, benyomásait június 3-án foglalta össze a Passauer Neue Presse Utazás rovatában. Az Alsó-Bajorország egyik legkedveltebb napilapjában megjelent közel egyoldalas írás, amely a Hortobágy természeti értékeiről éppúgy pozitívan nyilatkozik, mint Debrecen attrakcióiról, látnivalóiról és gasztronómiájáról, nyomtatott formájában 511 ezer olvasót ért el. A cikk emellett a havonta 520 ezer látogatót és 4,37 millió oldallehívást számláló www.pnp.de oldalon online is olvasható.

 

Az RMI a németországi külképviselet meghívására május 14–21. között egy német újságíró bloggert is vendégül látott. Inge Veil-Köberle az egy hét alatt a régió – Debrecen, Hajdúszoboszló és Nyíregyháza Sóstó – egészségturisztikai kínálata mellett megismerte a Hortobágy új turisztikai attrakciót, valamint Nyíregyháza kedvelt látnivalóit, az Állatparkot és a Múzeumfalut. A programban emellett szerepelt Debrecen és a Tisza-tó is. A blogger, akinek várakozáson felül tetszett az Észak-alföld régió, magyarországi útja során a Gasztroélmények Éve kapcsán számos kulináris tapasztalatot is gyűjtött. Élményei itt olvashatóak.

Az oberschwaben-welt.de blogot naponta kb. 300-an keresik fel, a Facebook-oldalnak (Oberschwaben.Welt) pedig közel 1000 követője van.