Újabb több tízmilliós médiaérték Németországban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. augusztus 25. 18:19

A Spiegel online júliusban, egy hónap alatt 222 millió látogatással és 1,06 milliárd oldallehívással büszkélkedhetett, a Sziget első napján, augusztus 10-én írt arról, miben más a budapesti nagyrendezvény, azaz a "Szabadság szigete", mint más fesztiválok. A cikk a részletes programot is közölte.

A Magyar Turizmus Zrt. német képviseleti aktivitásának köszönhetően az utóbbi hetekben számos más médium is foglalkozott Magyarországgal. A német képviselet a megjelenéseket és forgatásokat információkkal, forgatási engedélyekkel és tippekkel, interjúk szervezésével segítette.

A Sziget fesztiválhoz csinált kedvet Németország egyik legjelentősebb rockmagazinja, a Visions Magazin is, ahol júliusban fesztiválbelépőt is nyerhettek a játékos kedvűek.

A Das Neue Blatt, 2015. július 29-én írt hazánkról. A négyoldalas, kedvcsináló fotókat tartalmazó írás ezúttal a magyar tengerhez csábítja az olvasókat, megszólaltatva a német külképviselet müncheni munkatársát is. Az újság hetente több mint 424 ezer példányban jelenik meg és 1,1 millió oldallehívást számol, így a cikk médiaértéke több mint 17,5 millió forint.

 

Az 1,3 millió olvasót számláló Südwestpresse júliusban a magyarországi kerékpáros lehetőségekre hívta fel olvasói figyelmét: A július 18-i, számban a Vasfüggöny nemzetközi kerékpáros út (EuroVelo 13) legújabb szakaszát és látnivalóit írja le, majd a következő számban új tematikus túrát ajánl: Budapest gasztronómiai kínálatának kerékpáros felfedezését.

A nyár folyamán a német utazási szakma egyik kedvelt újságja, a hetente megjelenő TravelTalk is a magyar fővárost ajánlotta, ezúttal a hajós utak egyik kedvelt állomáshelyeként.

A egészséges életmód iránt érdeklődőket megszólító Gesunde Medizin  magazin legutóbbi száma őszi utazási tippként említi Budapestet mint fürdővárost.

Sorozatban hozzák le a német napilapok Stephanie Saueressig, a dpa német hírügynökség munkatársának cikkét, amely Eger melletti különleges siklórepülős élményét írja le. A hazánkat új oldaláról bemutató cikket a vezető napilapok mellett több regionális médium is közölte. A Süddeutsche Zeitung online verziója augusztus 10-én egy Budapest utazási kvízt is közzétett.

A nyomtatott médiumok mellett hazánk az elmúlt hetekben a német televízióban is többször szerepelt. Mivel Németországban a hajós utak népszerűsége évről-évre nő, ezért a ZDF a közelmúltban két, közel 30 perces filmben mutatta be a legnépszerűbb európai hajós utak hétköznapjait. Az "Urlauber auf Kreuzfahrt" sorozat 2015. augusztus 2-án a Dunára kalauzolta a nézőket. A filmben a legérdekesebb megállóhelyeket is bemutatták, köztük elsőként Budapestet és a Vásárcsarnokot. Szintén a budapesti Vásárcsarnok volt a főszereplő az Arte televíziós csatorna legutóbbi Magyarországról készült 44 perces filmjében, amelyet eddig háromszor mutattak be. A ZDF műsorában helyet kapott a Balaton is: augusztus 17-én kezdte el a balatoni élményeket a Volle Kanne című műsorban bemutatni, A teljes filmet a ZDFinfo szeptember 7-én sugározza először, azután 10-15 műsorismétlés várható.