Szombattól újra látogatható a Guba Rózsa Babakiállítás Felsőlajoson

Forrás: turizmus.com

 2023. március 21. 14:46

Újra megnyitja kapuit a Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria. A különleges élményt nyújtó kiállítás 2022-ben talált végleges otthonra Felsőlajoson, az Új Tanyacsárdával szemben.

A kiállítás folytatása a korábban már nagy sikert aratott időszakos babakiállításoknak, amelyekkel az elmúlt években többek között a kehidakustányi Deák Ferenc Kúria és Múzeumban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban és a bánhorváti Platthy-kastélyban találkozhatott a közönség.

A kiállítási anyag egy, a vintage-retró korszakot megidéző, eddig nem látott esküvői jelenettel egészült ki. A múltidézést a művész személyes „alkotó tárlatvezetéssel” is segíti a hétvégi napokon, melynek során a vendégek betekintést nyerhetnek például a divattörténet alakulásába az ókortól a 80-as évekig, az európai és a magyar népszokásokba, valamint a babakészítés rejtelmeibe, számos történettel és aktív beszélgetéssel kiegészítve.

A különleges kiállítás Felsőlajosra költözött

Fotó: gubadolls.art

A Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria március 25-től várja az érdeklődőket minden hétvégi és ünnepnapon, továbbá bejelentkezés esetén hétköznapokon is.