Újra magyar csapat a Tour de Hongrie mezőnyében

Forrás: turizmus.com

 2023. április 05. 12:45

Harmadszor indul a Tour de Hongrie versenyen az Epronex – Hungary Cycling Team, mely 2019 óta az első hazai kontinentális együttes lesz a Magyar Körversenyen.

Magyarországnak és a magyar kerékpársportnak utoljára négy éve volt profi kerékpáros egyesülete, 2023-ban aztán végre megtörtént az áttörés: az Epronex – Hungary Cycling Team megkapta a Continental Team státuszt, ezáltal pedig a jogosultságot a .1 és .Pro besorolású versenyeken való részvételre – tájékoztatták lapunkat a Tour de Hongrie szervezői.

A szintlépés kiemelten fontos volt a magyar kerékpársport számára, hiszen a hazai versenyzők számára a kontinentális csapatok potenciális hidat képeznek az amatőr klubok és a legnagyobb profi egyesületek között. Az Epronex 2023-as keretét tizenegy magyar és két légiós alkotja.

Utoljára négy éve volt a magyar kerékpársportnak profi hazai csapata

Fotó: Tour de Hongrie

 

A 44. Tour de Hongrie versenyére 2023. május 10. és 14. között kerül sor, várhatóan 22 csapat részvételével. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az útvonal Szentgotthárdról rajtol majd és egy 150 kilométeres etappal zárul Budapesten.