UNWTO: várakozáson felüli bővülés

Forrás: MTI

 2018. január 15. 20:19

A nemzetközi turizmus 7 százalékkal nőtt 2017-ben, meghaladva az 1,3 milliárd utazót a világon, ez felülmúlja a várakozásokat - közölte a madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet (UNWTO) január 15-én nyilvánosságra hozott jelentésében.

Korábban történt

A szervezet kiemelte: az elmúlt hét évet tekintve ez a legnagyobb éves növekedés, amely folytatódhat 2018-ban, igaz, mérsékeltebb, 4-5 százalékos ütemben.

„A nemzetközi utazások továbbra is erőteljesen növekednek, megszilárdítva a turisztikai ágazatot, mint a gazdasági fejlődés motorját. A világ harmadik exportágazataként a turizmus elengedhetetlen a munkahelyteremtéshez és a fellendüléséhez az egész világon" - hangsúlyozta Zurab Pololikashvili, a szervezet főtitkára.    
Térségekre bontva a legnagyobb mértékű, 8 százalékos bővülést Európában és Afrikában tapasztalták. Kontinensünkre 671 millió turista érkezett, míg Afrikát 62 millióan választották.

Továbbra is Franciaország a legnépszerűbb

Fotó: Pixabay

A legnépszerűbb úti célok európai országok voltak: az első helyen továbbra is Franciaország áll, azonban azt, hogy pontosan mennyi turista kereste fel, csak később hozzák nyilvánosságra. A második leglátogatottabb ország Spanyolország volt a múlt évben, és a 82 millió külföldi turistának köszönhetően 9 százalékos növekedést jegyezhet 2016-hoz képest.