Váltsátok valóra az álmaitokat a téli vakációról

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. január 12. 11:00

A behavazott hegyek varázslatos hangulata, a forró vizű wellness és még sokkal több. Ez az Alacsony-Tátra Szlovákiában.

Ha sípályák és felvonók után sóvárog a szívetek, az alacsony-tátrai Jasná síközpont felülmúlja várakozásaitokat. Az olimpiai bajnok Petra Vlhová hazai síterepe 35 különböző nehézségi szintű, több mint 50 kilométer összhosszúságú pályát kínál. Élvezni fogjátok a kifogástalanul karbantartott sípályákat, a vad lesiklást a freeride zónákban, az éjszakai síelést vagy a piknikezést egyenesen a kabinos felvonóban.

Családi síeléshez Dóval (Donovaly) hegyi falu az ideális választás.  A sípályák hossza 11 kilométer, így mindenki megtalálja a neki megfelelőt – kezdők, nagymenők és gyerekek. Kicsik és felnőttek számára egyaránt egész életre szóló mesebeli élmény a kutyaszán fogatos túra.

A síterepen töltött nap után a Tatralandia aquaparkban lehet felmelegedni, ahová a Jasná síközpontból közvetlen síbuszjárat is közlekedik. Tengeri és természetes termálvizes medencéiben megpihen a test és a lélek. Innen csak egy ugrásra van a besenyőfalui vízipark (Bešeňová), ahol ellazulhattok a termálvízben vagy élvezhetitek a vízi csúszdák vad kanyarjait.

A gyerekeket lenyűgözi a ZOOKONTAKT családi állatpark, ahol kézből etethetitek a lámákat, és este az erdő lakóit formázó káprázatos fényinstallációk varázsolnak el. Van bátorságotok egy beltéri skydivinghoz, ahol a szélsebesség eléri a 270 km/órát? Próbáljátok ki a szabadesés élményét, az adrenalin és szórakozás tömény adagját. És ez még nem minden. Az Alacsony-Tátrában nincs hiány felejthetetlen pillanatokból és csak rajtatok múlik, milyen élményekből gyúrjátok össze a tökéletes téli üdülést Szlovákiában.

További ötleteket a www.slovakia.travel/hu weboldalon találhattok.

(X)


Fotó: © Visit Liptov, Marek Hajkovský

 

Advertisement