Két magyar városra is szavazhatunk a világ legnagyobb fenntartható turisztikai versenyén

Forrás: turizmus.com

 2024. január 23. 16:14

Az ITB Berlinen megrendezett fenntarthatósági díjátadón idén két magyar település is esélyt kapott, hogy közönségdíjas lehessen.

Az évente megrendezett Green Destinations Top 100 Stories verseny a világ legjobb fenntartható turisztikai kezdeményezéseit népszerűsíti. Minden évben 100 projektet választanak ki egy nemzetközi nyílt pályázat során, ezeket hatékonyságuk, innovációjuk és átültethetőségük alapján értékelik. A szakmai zsűri által kiválasztott projektek felkerülnek a top 100 listára, majd közülük a legjobbakat az ITB Berlinen megszervezett fenntarthatósági díjátadó ünnepségen hirdetik ki.

A 2023. évi legjobbak között Veszprém és Miskolc is szerepel, s most csak a nagyközönség szavazatain múlik, hogy a két desztináció egyike lehessen az idei közönségdíjas.

Magyarország két fenntartható turisztikai projektje is a világ legjobbjai közé került

Fotó: Innotime Hungary Kft

 

Veszprém a fenntartható desztinációvá válás felé vezető útjáról mesélt a top 100 listára került 10 hónap – 10 kihívás című projektjével. A program keretében a város turisztikai létesítményei és maga a desztináció párhuzamosan alakított ki egy egységes, a nemzetközi vendégelvárásoknak is maximálisan megfelelő  akadálymentes, zöld, család-, kerékpáros- és háziállatbarát turisztikai szolgáltatáscsomagot, segítve ezzel az Európa Kulturális Fővárosa évre a városba érkező hazai és külföldi vendégeket.

Miskolc a történelmi Avas-hegy rehabilitációjának programjával nevezett, amely egy széles körű társadalmi összefogás eredményeképpen születhetett meg a helyi turisztikai szolgáltatók, az önkormányzat, a civil szervezetek, az egyházak és a lakosság bevonásával.

Ide kattintva szavazhat a két magyar városra.