Vízre szállás és vitorlás gyermekfalu hív gyereknapon Keszthelyre

Forrás: turizmus.com

 2023. május 18. 15:26

Hagyományteremtő, aktív vízisport-programokkal várják a keszthelyi, valamint a városba látogató gyermekeket pünkösd vasárnapján, gyereknapon a Balaton-partra.

Az idei esztendőben Keszthely Város Önkormányzata, valamint a Goldmark Károly Művelődési Központ összefogott a Magyar Vitorlás Akadémiával, hogy még színesebb programelemeket hozzanak a Zenepavilon előtti térre.

A hagyományos gyereknapi műsorok mellett a „Vitorlás Gyermekfaluban” többállomásos kihívás és játék várja a fiatalokat egészen a legkisebbektől kezdve akár a gimnazistákig. Kora délután pedig indul a nagy „Vízre szállás”.

A pünkösd vasárnapján 10:00-kor kezdődő gyermeknapi programon többállomásos vitorlás-pecsétgyűjtő játék várja a fiatalokat a Zenepavilon előtti téren. A résztvevők egyebek mellett vitorlásszimulátoron, mentőmellénypróbán, csomózófalon, valamint vitorlás kvízen mutathatják meg tudásukat.

A legkisebbek is részt vehetnek a nagy vízre szállásban

Fotó: Hello Keszthely

A jutalom nem marad el, ugyanis az állomásokon lévő feladatokat teljesítők részt vehetnek a 13:00– 16:00 között zajló „Szálj Vízre!” kihívásban, ahol testközelből ismerkedhetnek meg vitorlázással, kipróbálhatják élesben a hajókat, valamint más vízisporteszközöket.

Keszthely városában az idei esztendő programjai nem nélkülözik az aktivitást. Manninger Jenő polgármester szerint elengedhetetlen együtt kezelni a történelmi látnivalókat, a Festetics-örökséget valamint a város és a Balaton-part által nyújtott aktív szabadidősport lehetőségeket, hogy a keszthelyiek, valamint a térségbe látogatók minél sokrétűbb programok közül választhassanak.

A 14 éves kor alatti gyerekek egyszeri alkalommal ingyen óriáskerekezhetnek

Fotó: Hello Keszthely

„Az idei évben különös hangsúlyt fektetünk itt Keszthelyen az aktív programokra. Büszkék vagyunk arra, hogy vendégül láthattuk a Tour De Hongrie mezőnyét, így a keszthelyiek és városunk vendégei testközelből láthatták a kerékpáros sport legjobbjait. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy az aktivitásokba még inkább bevonjuk a Balaton-partját, éppen ezért örülök, hogy az idei gyermeknap rendhagyó lesz, és elsősorban az aktív, vízisportokhoz, ezen belül is hangsúlyosan a vitorlázáshoz kötődik majd” – mondta a polgármester.

A szervezők több meglepetéssel is készülnek a gyerekeknek. A megállópontokon az összes pecsétet megszerző, 14 éves kor alatti gyerekek egyszeri alkalommal díjmentesen vehetik igénybe az óriáskereket. Mindemellett a vitorlás pecsételő játékon legalább egy állomást teljesítők szakképzett edzők segítségével, motorcsónakos kísérettel próbálhatják ki a vitorlázást.  A Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ nyílt napot tart majd Paksy Tímea világ- és Európa-bajnok kajakossal. Lehetőség nyílik vízisporteszközök kipróbálására a Vízisport Központ munkatársainak segítségével, valamint sárkányhajószelfi is várja majd a fiatalokat.

A nap folyamán a Zenepavilonban a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár (GKMKK) közreműködésével a Hahota Gyermekszínház műsorát, A brémai muzsikusokat láthatja majd a közönség, valamint gyermekkoncertet ad a Csili Csalamádé Együttes. Az érdeklődők megtekinthetik a GKMKK jazzbalett-bemutatóját, valamint a Keszthelyi Kötélugrók produkcióját.

A programokról bővebben itt tájékozódhat.