Zöld városi élmények a DZT új kampányában

Forrás: turizmus.com

 2020. október 27. 13:10

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) új kampánya 2021 nyarára ad ötleteket a városi régiók biztonságos felfedezéséhez.

A DZT a #GreenSummerStories hashtaggel célzottan irányítja a potenciális vendégek érdeklődését az olyan vonzerők felé, mint például a városi úti célok közelében található zöld területek, parkok, üdülőterületek és szabadidős ajánlatok.

„A koronavírus-járvány átlagon felül érintette a városi utazásokat. Megnőtt a külföldi vendégek igénye a biztonság iránt, ennek megfelelően a jövő évben az új, fenntartható városi élményekre építünk” – nyilatkozta Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsának elnöke.

A kampány a városi parkok és üdülőterületek felé irányítja a potenciális utazók érdeklődését

Fotó: 123rf

A „German Summer Cities” 2019-es elindulása óta 250 millió lehetséges ügyfelet ért el világszerte 30 piacon, többek között a 13 kiemelt európai küldőpiacon, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban megtartott rendezvényekkel. A kampányban több mint 50 partner vesz részt több mint 100 marketingcsomaggal.

A jövő évre vonzó, többek között a városok környékét felfedező ajánlatokat dolgoztak ki a nemzetközi utazók számára. A „German Summer Cities 2021” öt kiemelt tematikus pillérre épül:

  1. a „Természet és város” bemutatja a nagyvárosok és a közelükben található természeti és aktív ajánlatok széles spektrumát;
  2. a „Látványosságok” megvilágítják a kevésbé ismert látnivalókat és a híres helyszíneket is a metropoliszokban és a kisebb városokban;
  3. a „Romantika” ötleteket ad meseszép útvonalakhoz;
  4. a „Művészet és kultúra” átöleli a klasszikus kultúra, a hagyományok és a kortárs művészeti élmények spektrumát;
  5. a „Szórakozás” a 2021-ben aktuális rendezvényekhez kapcsolódóan ad ötleteket.

A kampány fontos része a microsite, mint jelentős ötlet- és információs központ célcsoportspecifikus kép- és videótartalommal. A turisztikai partnerek, mint pl. a Magic Cities, a Historic Highlights of Germany, illetve az UNESCO-világörökségi helyszínek az egészségügyi elvárásoknak megfelelő, konkrét ajánlatokat állítanak össze a tematikus pillérekbe való integrációhoz, megmutatva, hogy a városokat másképpen – természetközeli módon, például kerékpárral, a turisták megszokott útvonalaitól távol és fenntarthatóan – is fel lehet fedezni.

Kapcsolódó cikkek

Van-e turizmus a Covidon túl?

2020. szeptember 28.