A konténeres hulladékszállítás Budapest egész területén elérhető

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. április 08. 08:18

Rövid időn belül több munkálat során is nagy mennyiségű hulladék keletkezhet. Ilyen például az építkezés, a lomtalanítás, a felújítás és a nagyberuházások.
Ezekről szinte azonnal gondoskodni kell, mivel nem tesz jót sem a környezetnek, sem a hatékonyságnak. Nincs más alternatíva, mint a gyors és egyszerű konténerrendelés.

 

A sittszállítás a legjobb megoldások közé tartozik

A konténeres sittszállítás Budapest egész területén elérhető. Ennek a módszernek az az előnye, hogy az ügyfeleknek nem kell saját maguknak gondoskodniuk a hulladék elszállításáról. Emellett a saját járművek használata erre a célra növeli a költségeket. Ezért az egyik legjobb megoldás, ha a terheket teljes egészében a szakemberekre bízzuk. Az ezzel foglalkozó szállító cégek több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. A folyamat a megrendeléstől a rakodásig gyakorlatilag kevés időt vesz igénybe, gyorsan és pontosan elvégezhető.

Természetesen a konténerrendelésnek vannak olyan aspektusai, amelyek különleges figyelmet igényelnek. Ha például egy konténer helyhiány miatt nem helyezhető el az udvaron vagy magán az építkezésen, akkor azt közterületre kell lerakni. Ebben az esetben a megrendelőnek be kell szereznie a közterület használatához szükséges engedélyeket. Ez bármelyik önkormányzatnál könnyen megtehető, és maga az ügyintézés is viszonylag gyorsan megtörténik, de mindenképpen szükséges.

 

Mit lehet belerakni egy ilyen konténerbe?

A hulladékszállítás legfontosabb elemei maga a hulladék és annak összetevői. Tudni kell, hogy nem lehet mindent csak úgy válogatás nélkül beledobni. Ehhez pontosan le kell írnunk, hogy miből áll össze a szemét. Ez bonyolultabbnak hangzik, mint amilyen, ezért íme néhány tipp, hogy mire kell odafigyelni. Amit bármelyik konténerbe bele lehet rakni: malter, bontott tégla, építőanyagok csomagolóanyagai, építőanyagok, apró betondarabok, ablak- és ajtókeretek és egyéb, építkezésekről származó szemét.

Az építkezéseken sok hulladék keletkezik

Fotó: kontener-rendeles.eu

 

Ezenkívül léteznek "tiltott hulladékok", amelyeket semmilyen körülmények között sem szabad ezekbe a konténerekbe rakni. Ezek közé tartoznak a pala, palatető, vegyi anyagok, festékek, oldószerek és olajok, valamint az olajjal szennyezett textíliák és rongyok, továbbá gumiabroncsokat sem szabad. Televíziókat, akkumulátorokat és különböző távközlési berendezéseket szintén nem lehet a konténerbe rakni. Egyes szolgáltatók gondoskodnak ezek elszállításáról, ezért mindig kérdezzünk rá az egyeztetés során.

 

Hogyan kell és lehet konténert rendelni?

A konténer megrendeléséhez mindössze néhány adatot kell megadni a szállító cégnek. Telefonon vagy online felvesszük velük a kapcsolatot, és egyeztetni kell a pontos információkat a hulladék összetételéről és a kívánt konténer méretéről. A szállítás időpontját és helyét is megadjuk, ezután már csak annyi a dolgunk, hogy várjuk a szállítók érkezését.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.