Mennyire ismered a kiszemelt cég vállalati kultúráját? Sokat számít egy állásinterjún!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. április 25. 14:40

Amikor az ember az ideális állást keresi, akkor igyekszik szabadidejének minden percében foglalkozni a témával. De ma már nem elég csupán pályázni a különféle nyitott pozíciókra, hiszen ismerni is kell a céget, amelyhez beadjuk a jelentkezésünket.
A vállalati kultúra megismerése például sokat nyom a latba, így a következő cikkben ennek szerepéről olvashatunk majd bővebben.

 

A vállalati kultúra jelentősége az álláskeresők életében

Ha minél gyorsabban szeretnénk elhelyezkedni, akkor két dolgot kell szem előtt tartanunk: olyan állásportálokat érdemes használni, mint amilyen a NyiregyhazaAllas.hu, illetve informálódnunk kell a pozíciókat hirdető vállalatokról is.

Azt már bizonyára nem kell bemutatnunk, hogy miért fontos a vállalati kultúra a cég számára, ám nem biztos, hogy tisztában vagyunk azzal, miért kell nekünk, álláskeresőknek többet megtudnunk róla. A kultúráról sok dolog árulkodik. Például az, hogy a cég hogyan bánik az alkalmazottaival, mennyire támogatja az új ötleteket, mennyire ösztönzik a munkavállalókat, és hogyan egyeztethető össze a munka és a magánélet, már önmagában képes bemutatni a jövőbeli munkahelyet.

Fontos ismerni egy cég vállalati kultúráját állásinterjú előtt

Fotó: nyiregyhazaallas.hu

 

A cég kultúrája nagy hatással lehet az egyén munkájára is, tehát fontos, hogy meglegyen az összhang a saját és a vállalat céljai között.

 

Hogyan ismerhetjük meg jobban a céget?

Ennek ma már számos módja van, ám ne árt mélyebbre ásni, ha valóban szeretnénk releváns információk birtokába jutni. Az első lépés mindig ugyanaz: felkeressük a potenciális munkahely weboldalát, mivel nem csupán a vizuális megjelenés, de a kommunikáció is utal a cég gondolkodására. Mit kommunikál a humán politikájáról, a munkahelyi légkörről, a fejlődési lehetőségekről?

Sokkal hatékonyabbak vagyunk akkor, amikor a vállalat munkatársaival építünk ki kapcsolatot, ők ugyanis megoszthatják velünk a tapasztalataikat.

A médiában szintén számos újdonsággal találkozhatunk, ajánlott megfigyelni, hogy milyen híreket, interjúkat közölnek a vállalatról és annak intézkedéseiről.

 

Nem mindegy, hogyan informálódunk!

Az sem utolsó, hogy mi hogyan kérdezünk, érdemes kerülni az eldöntendő kérdéseket. Ez a szabály az interjúk alatt elhangzó és a közösségi médiában feltett kérdésekre egyaránt vonatkozik.

Ha már tudjuk, hogy melyik részleghez és csapathoz kerülünk, töltsünk egy kis időt ezekkel az emberekkel, hogy komolyabban megismerjük a csapatdinamikát.

Végül, de nem utolsósorban, szánjunk időt az önértékelésre is! Hasonlítsuk össze a munkahely követelményeit a saját igényeinkkel és képességeinkkel! Legyünk őszinték magunkkal, és vázoljuk fel a karriercéljainkat, így azt is tisztábban látjuk majd, hogy milyen ehhez passzoló vállalati kultúrát tudunk elképzelni.

A vállalati kultúra tehát a vállalati és az alkalmazotti oldalon egyaránt hangsúlyos szerepet kap, ezért, ha tehetjük, tudjunk meg minél többet róla!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.