Miből készülnek a legjobb fürdőszobai szaniterek?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 18. 15:45

A fürdőszobák intim területnek számítanak, így zárva vannak az idegenek szeme elől, ez mégsem jelenti azt, hogy ne kelljen gondot fordítani a kialakítására.

Nagy fokú kreativitást és odafigyelést igényel, akárcsak a hálószoba vagy a nappali berendezése, ugyanis nem az esztétikum az egyetlen cél, hanem a kényelem és a funkcionalitás is.

Annak érdekében, hogy a legjobb szanitereket választhasd ki a fürdőbe, tisztában kell lenni az igényekkel. A választás évtizedekre szól, vagyis időtálló, tartós és minőségi anyagokat válassz! A szaniterek gyakori cseréje nagy átalakítással, időigényes és felfordulást okozó munkálatokkal jár. Melyek a legjobb szaniter alapanyagok? Tudj meg többet a témában, tarts velünk!

 

A fürdőszoba stílusa

A fürdőszobai szaniterek választéka rendkívül széles mind a méretek, mind a formák és anyagok tekintetében, így nem okozhat többé gondot még a problémás helyiségekbe sem a megfelelő mosdó, zuhanyzó, kád, WC vagy bidé kiválasztása sem.

Ajánlott a semleges árnyalatoknál vagy időtálló mintáknál maradni, amelyek többféle stílushoz és színsémához illenek, így amennyiben új külsőt szeretnél adni fürdőszobának, akkor csak új kiegészítőkre lesz szükséged.

Érdemes a kényelemre áldozni: ha megengedheted magadnak, szerezz be egy kényelmes kádat vagy hidromasszázs zuhanykabint, amelyet egy fárasztó nap után bizonyára élvezel majd!

A fürdőszobában nem az esztétikum az egyetlen cél, hanem a kényelem és a funkcionalitás is

Fotó: zuhanykabin.hu

 

A szaniter kiválasztásának szempontjai

A szaniterekkel szemben alapvető elvárás a hosszú élettartam, jól kell bírniuk a rendszeres használatot, továbbá könnyen tisztíthatónak is kell lenniük a higiénia érdekében. A megfelelő víz- és karcállóság elengedhetetlen.

A szaniterek mérete is döntő szempont a használhatóság, a rendelkezésre álló hely, a testalkat, valamint a fürdő elrendezésének függvényében.

 

A szaniterek alapanyaga

A szaniterek alapvetően porcelánból készülnek, mivel ennek az anyagnak rendkívül alacsony a vízfelvétele, kiemelkedő a szilárdsága és a keménysége. Azonban ma már számos más alapanyagból is készítenek mosdókat, kádakat a különböző stílusoknak megfelelően.

A műanyag és az akril kádak, zuhanytálcák viszonylagos olcsóságuknak köszönhetik népszerűségüket, azonban ezekből csak a magasabb árfekvésű, minőségi kompozit változatok kellően ellenállóak.

A márvány és a gránit is népszerű alapanyagok, amelyek azonban a prémiumkategóriát képviselik, ezért kevésbé elterjedtek. A zománcozott öntöttvas szaniterek ma már kevésbé használatosak, mivel nem elég ellenállóak, bár a vintage stílusú kádak között népszerűek. A zománcozott acél azonban sokféle forma kialakítását teszi lehetővé.

A rozsdamentes acél nagyon ellenálló, így leginkább nagy igénybevételű helyeken, közösségi mosdókban használják, de loft lakásokba is illik. Az üveg elegáns, de az ütéssel szemben kevésbé ellenálló anyag, legfőképp pultra ültethető mosdók készülnek belőle. A jó minőségű anyagokból készült, méretben, színben is jól megválasztott szaniterek hosszú időre garantálják a fürdőszoba kényelmes használhatóságát.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.