Sok múlik a megfelelő lambéria szegőlécen

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. október 17. 12:30

Lambériázni szinte bárki tud, aki jó minőségű alapanyagokkal, az utasításokat és a tanácsokat megfogadva pontosan dolgozik. A végeredmény pedig nem csak praktikus, de esztétikus is lesz. Nézzük meg a folyamatok és az alapanyagok fontosságát!

Miért jó lambériát használni?

A lambéria esztétikája a természet szépségében rejlik. A faanyagot felhasználva valódi természetközeliséget csempészhetünk otthonunkba, amely bármilyen stílussal jól mutat.

A házban vagy lakásban előforduló apró balesetek, bútortologatás vagy a gyermekek heves játéka miatt a sérült falfelület bosszantó látványt nyújthat. A lambéria bármilyen sérülést, karcolást vagy szennyeződést képes elrejteni anélkül, hogy költséges munkálatokkal glettelni, javítani vagy festeni kéne a falat.

A másik pozitívuma az, hogy könnyen és gyorsan takarítható, így nem fog ki rajta sem makacs zsírkréta, sem filctoll, de még a pornak is jól ellenáll.

Azon túl, hogy remekül mutat a falfelületen, a lambéria építészeti előnyökkel is szolgál. Extra felületként jól szigeteli az otthont, és sokáig melegen tartja a szobát.

A Káplár fatelep lucfenyő lambériái svéd és német, első- és másodosztályú minőségűek

Fotó: kaplarfatelep.hu

A Káplár fatelep kiváló lambériái segítségével gondoskodhatsz a jó alapanyagokról, hogy ne csak szép, de tartós végeredményt is kapj!

 

Miért fontos a minőség?

Az, hogy milyen helyről szerezzük be az alapanyagot, meghatározza a lambéria élettartamát és biztonságát is. Kétes helyről való beszerzés esetén fennáll annak a kockázata, hogy kártevőkkel fertőzött, penészes faanyaggal találjuk szembe magunkat. Ilyen esetben a munka kidobott pénz és idő, hiszen elölről kell kezdeni az egészet.

A megbízható beszerzési helyet arról lehet felismerni, hogy a faanyagokat alaposan kiszárítják, és akár faanyagvédelemmel is ellátják.

A Káplár fatelep lucfenyő lambériái svéd és német, első- és másodosztályú minőségűek, amelyek beltérre és kültérre is alkalmazhatóak. Több méretben, gömbölyített és trapéz profilú típusok érhetőek el, amelyek kis súlyuknak köszönhetően nagyon egyszerűen szerelhetőek.

A lambéria felszereléséhez szükség lehet kiegészítő elemekre is, melyek a lambériakapcsok és forgácslapcsavarok.

 

Hogyan rakjuk fel a lambériát?

Ha gondoskodtunk az alapanyagokról, kiegészítő elemekről és szerszámokról, először a párnafák felhelyezése következik. Itt mindenképp érdemes vízszintmérőt használni, és figyelni arra, hogy a végek ne érintkezzenek a szellőzés miatt. Itt jön képbe a lambériakapocs, amelyet az első lambéria felrakásakor függőleges irányban rögzítünk a párnafához. A szélek lezárásához takaróléceket és bognárfejű csavarokat kell segítségül hívnunk.

Végül pedig a nyílászárók körül és a fal és a padló érintkezésénél szegélyléceket helyezünk el.

Bónusz lépésként pedig ízlés és igény szerint színezzük, lakkozzuk vagy pácoljuk a lambériát.

Válaszd a Káplár fatelep megbízható forrásból, professzionálisan kezelt faanyagait és a lambériázáshoz tartozó kiegészítőket! Gondoskodj a professzionális alapanyagok beszerzéséről, hogy tartós és esztétikus végeredményt kapj a munkálatok során!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.