Vajon tényleg fontos szerepet játszanak a weboldalak az online vásárlásban?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. március 03. 15:26

Bár már 2024-et írunk, és túl vagyunk egy pandémián is, amely alapjaiban rengette meg, majd változtatta meg a világunkat, mégis azt kell megállapítani, hogy még mindig számtalan olyan vállalkozás akad, amelyik nem igazán fordít gondot az online marketingre.

Sőt, nem csupán az online marketingeszközök maradnak ki számukra, hanem sok esetben a legalapvetőbb kapcsolatteremtési eszköz, a honlap sem tölti be a rá szánt szerepet.

Hogy miért van az, hogy egyes magyar cégek fittyet hánynak a marketing trendekre és tendenciákra? Ahelyett, hogy az okokat boncolgatnánk, nézzünk inkább előre: a te cégeddel mi a helyzet?

 

A honlap mindennek az alapja

A Klikkmarketing online marketing tanácsadásán feltehetően az első néhány percben el fog hangzani az, hogy mindennek az alapja egy kiválóan működő honlap. Sőt, nem elegendő, hogy jól működjön, hanem folyamatosan frissülnie kell a rajta lévő tartalomnak, illetve reszponzívnak kell lennie, és az sem számít hátránynak, ha esztétikus a külleme.

Ugyanis egy elavult, nem aktuális információkat közlő csúf honlap, ami még mobilon sem működik, egészen biztosan nem fog vásárlókat vonzani. Sőt, a mai online világban inkább gyanakvásra ad okot.

A mai világban elengedhetetlen az online marketing

Fotó: klikkmarketing.hu

 

Hiszen bár egyre többet vásárolunk online, egyre gyanakvóbbak is lettünk. Sőt, talán körültekintőbbek és rutinosabbak is. Így az kifejezetten vörös zászlónak minősül, ha elavult honlappal találkozunk.

 

Az online jelenlét elengedhetetlen

Természetesen a weboldal csupán a kiindulási pont, az origó mondhatni, ahonnan minden elindul, és ahova minden vezet.

Hiszen egy jól felépített honlapra mindenki szívesebben terel látogatókat, a látogatók pedig szívesebben időznek el, sőt, térnek akár vissza az olyan weboldalakra, amelyeket élmény volt meglátogatni.

Ezzel együtt a Google-ben és a különféle közösségi portálokon is muszáj jelen lenni, hiszen az emberek döntő többsége onnan kezd el érdeklődni, ha vásárolni szeretne bármit is, hogy aztán onnan egészen a honlapig és a fizetés aloldalig jusson.

Rajtad áll, hogy mennyire várod felkészülten ezeket a látogatókat, illetve hogy megteszel-e mindent azért, hogy valóban rád találjanak!

 

A világ változik

Aki vállalkozásra adja a fejét, az pontosan tudja, hogy a világon egyetlen dolog állandó, és az nem más, mint a változás maga. Éppen ezért, ha ellenállsz a változásnak, akkor valami nagyszerűről maradsz le: a fejlődésről.

Persze minden újtól idegenkedünk, ez talán természetes is, azonban jó, ha fejben tartjuk, hogy az új sokszor, sőt legtöbbször csak jót hoz nekünk, így mindenképpen érdemes a honlapodat is ráncba szedni, illetve az online marketingedet sem árt fellendíteni. Ebben, ahogy fentebb is említettük, nagyszerű segítséget nyújt majd a Klikkmarketing csapata, tehát nem vagy egyedül, nem magányosan kell megküzdened a virtuális tér elemeivel!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.